Siema jako mikrojanusz w 2014 roku postanowiłem wyjechać z mirkolandu w sumie wtedy to jeszcze cebulandia do kraju pachnacego sekrętem. Czy ktoś z szanownych Mirków i mirabelek miał czelność się rozliczać z tamtejszym urzędem skarbowym? Zażądali ode mnie zwrotu zwrotu podatku który mi przyznali:/ #holandia #podatki
@zajkowskie: tak jak mówi @Amfidiusz: zwróć - być może przelali wg pisma, potem sprawdzili (to nawet do pół roku może trwać) i okazało się, że źle coś naliczyli, zwróć i to jak najszybciej - z tego co wiem (niestety nie robię tam już 2 lata, więc nie jestem pewien) to mogą Ci dołożyć nawet 350 jurków kary!
@qcoolka @Amfidiusz No tak też słyszałem że lepiej oddać bo od tak mogą liczyć po 30€ za przypomnienie, ale te buraki czemu tak robią ze z automatu wysyłają a po 3 latach gdzie kasy już Noe ma pragną żeby im to oddać. Jest możliwość że policza i znowu przyznają? Czy marna szansa?
@zajkowskie: Niestety u niech jest tak, że mogą Cię rozliczać do 5 lat wstecz (w teorii Ty też możesz się rozliczyć za 5 lat wstecz, ale nie wiem czy to takie hop siup bo jak zawsze - jak się okaże, że to Ty im coś wisisz to zaraz się upomną) więc za 3 lata do tyłu jak najbardziej - mogą Cię ścigać... Czy jest możliwość, że coś jest nie tak -
@qcoolka dzięki za rzeczową wypowiedź :) no tylko te rozliczenie robił znajomy i swojej księgowej nawet jej nie widziałem:( kasę zapłaciłem i zupa blada. Zapłacę i tyle bo nawet nie wiem za bardzo jakie mam prawa i nie znam holenderskiego a płacić po miliony złotych za rozmowy telefoniczne to wale taki interes:/ haha wydaje się że raczej o mnie chodzi bo mój paseczek też dostała te wezwanie a byliśmy w tym samym
@zajkowskie strzelam ze pracowales kilka miesiecy a w rozliczeniu zostalo wpisane ze caly rok. Nie jestes pierwsza osoba o ktorej slysze ze zostala wezwana do zwrotu. Chodzilo wlasnie o czas pracy. Od ktoregos roku kwota wolna jest tam proporcjonalna do czasu pracy i np za miesiac pracy nalezy sie 1/12 kwoty wolnej. Ale ekspertem nie jestem i wiem tyle ile wyczytalem w internecie
tak jak mówi @Amfidiusz: zwróć - być może przelali wg pisma, potem sprawdzili (to nawet do pół roku może trwać) i okazało się, że źle coś naliczyli, zwróć i to jak najszybciej - z tego co wiem (niestety nie robię tam już 2 lata, więc nie jestem pewien) to mogą Ci dołożyć nawet 350 jurków kary!
@Amfidiusz
No tak też słyszałem że lepiej oddać bo od tak mogą liczyć po 30€ za przypomnienie, ale te buraki czemu tak robią ze z automatu wysyłają a po 3 latach gdzie kasy już Noe ma pragną żeby im to oddać. Jest możliwość że policza i znowu przyznają? Czy marna szansa?
No co za podludz, zaufaj i zapłać komuś za to. Biorą się a gowno umieją:/
Meritum Group
Barbackiego 121A
33-300 Nowy Sącz
http://www.podatkimeritum.pl/