Wpis z mikrobloga

#bitcoin #bitcoinfork

Zbliża się koniec promocji 10%+ za zdumpowanie altcoina B2X ("segwit2x", nie mylić z normalnym segwit).

Wartość spada teraz do 12% Bitcoina a było 15% a w porywach i 25%,
na dniach BitFinex wyłączy zapewne możliwość splitowania u nich coinów.

Aby zamieć to obecnie:

* zakładasz konto na https://www.bitfinex.com/
* wysyłasz im Bitcoin (ja bym posyłał max 80%, lub 50% tego co posiadam - patrz poniżej)
* używasz narzędzia coinsplit, masz tokeny BT1 i BT2, tokeny BT2 (czyli B2X futures) sprzedajesz za BT1
* masz teraz 112% BT1
* dnia ok 2017.11.16 gdy ruszy fork B2X to te tokeny BT1 zamienią się w Bitcoin i niedługo potem będzie można je wyjąć

Ograniczenia:
* zawsze jak trzymasz na giełdzie to giełda może nagle paść. Ale BitFinex jak na razie jest najsilniejszy.
* teoretycznie Bitfinex może poprosić o weryfikację przy wyjęciu (np dane swoje) ale jak na razie nigdy tak nie robi, tylko gdybyś chciał wyjąć w USD
* jest szansa (moim zdaniem minimalna) iż B2X jednak "wygra" a cena BTC spadnie. Moim zdaniem przez nawet tydzień mogą B2X palić miliony USD swoje aby na siłę pchać B2X zamiast kopać BTC, ale po pierwszym 100 milionów USD które zmarnują w końcu zapał do przejęcia projektu im minie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opcja bardziej bezpieczna:
* po prostu zostawić BTC i sprzedać je dopiero po forku, po 2017.11.16
* ale tutaj może sie okazać iż wartość bonusu ostro spadnie, prawie do zera
* lub całkowicie do zera gdyby B2X jednak nie ruszył bo okaże się że żadna kopalnia nie chce wyrzucać milionów USD kopiąc token dużo dużo tańszy a tak samo trudny jak Bitcoin
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@decentralizacja: ale poleciał xD
Nie znalazłem opcji żeby sprzedać za BT1, sprzedałem za BTC i w sumie można tak dzielić i wymieniać w (prawie) nieskończoność, mam rację ? No tyle że teraz to już za późno trochę.
  • Odpowiedz