Kupiłem buty na Zalando. Dokładnie skórzane sztyblety marki Jack&Jones. Założyłem je 3 razy. Porobiły się jakieś małe porwania skóry, rysy...to w ogole prawdziwa skora? Co zrobic? #zalando #buty #klasycznebuty #obuwie #ubierajsiezwykopem #modameska
@nighterS: No cena jak za skórę, ale nie wierzę żeby takie coś stało się na skórze, skóra przecież jest grubsza, to wygląda serio jak skóra z napleta, bo tam faktycznie jest cienka.
@nighterS: ogólnie jest patent żeby sprawdzić czy jest prawdziwa, ale trochę ryzykowny, skórze prawdziwej po krótkim kontakcie z ogniem nic się nie dzieje, skóra fałszywa od razu się topi.
@nighterS: zawsze możesz napisać w sprawie reklamacji
ja ostatnio po roku zareklamowałem brogsy clarks, bo zaczął pękać obcas, a założyłem je 2 razy, tylko prokrastynacja mocno, wiec nie złożyłem reklamacji od razu i tak leżały w pudełku
kazali wysłać kilka zdjęć i zwrócili mi bez problemu 50% kwoty, a wymiana obcasów u szewca to drobny wydatek, wiec pozytywnie mnie zaskoczyli z zalando
@nighterS: w opisie masz 'skóra naturalna' czy tylko 'skóra'? jak to pierwsze to możesz się powołać na produkt niezgodny z opisem, ale jak już chodziłeś w tych butach to nie wiem jak to rozstrzygną.. zara, hm, jack&jones itp. nie robią butów świetnej jakości, nawet jak będzie to skóra naturalna to z konkurencją nie mają szans.. chociaż częśto cenowo są w stanie nadrabiać to jednak na butach nie powinno się oszczędzać..
To może być jakaś dwoina albo inny genuine leather.. co w wielu interpretacjach dalej jest skóra naturalna. Nie reaguje na ogień jak skóry ekologiczne. Ostatnio kupiłem w Bytomiu ładne półbuty... Ale po kilku tygodniach noszenia zrobily się takie brzydkie zagniecenia na wysokości palców. Skóra to to jest, ale chyba kiepska dwoina
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
ja ostatnio po roku zareklamowałem brogsy clarks, bo zaczął pękać obcas, a założyłem je 2 razy, tylko prokrastynacja mocno, wiec nie złożyłem reklamacji od razu i tak leżały w pudełku
kazali wysłać kilka zdjęć i zwrócili mi bez problemu 50% kwoty, a wymiana obcasów u szewca to drobny wydatek, wiec pozytywnie mnie zaskoczyli z zalando
To te?
https://www.zalando.pl/jack-and-jones-jfwfrank-botki-ja212d01i-o11.html
jak to pierwsze to możesz się powołać na produkt niezgodny z opisem, ale jak już chodziłeś w tych butach to nie wiem jak to rozstrzygną..
zara, hm, jack&jones itp. nie robią butów świetnej jakości, nawet jak będzie to skóra naturalna to z konkurencją nie mają szans.. chociaż częśto cenowo są w stanie nadrabiać to jednak na butach nie powinno się oszczędzać..
Oddane?
Naprawiałeś, jeśli tak to jakim sposobem?