Wpis z mikrobloga

Patrzcie co znalazłem. A raczej kogo. Sobota to najlepszy biznes na taksowce i jadac o 1 w nocy z ludzmi widziałem psa na drodze.
Kompletne odludzie w gorach irlandzkich. Zimno. Deszcz padal caly dzien. Jedziem a tu pies. Pomyslalem ze pewnie mieskza gdzies w poblizu. Wracajac widze go znowu i sobie mysle ze w poblizu nie ma zadnych domow. Na pare kilometrow pusto. Otworzylen drzwi i piesek kulejac podszedl i polizal machajac ogonem. Jak on sie trzasl z zimna mirki. Caly mokry. Wzialem go do bagaznika i do domu. Zona rozbudzona pomogla ogarnac jakies poslanie na szybko. Moje dwa psy odseparowane bo jakos im nowy gosc nie przypadł do gustu.
Niestety wszyscy weterynarze zamknieci w dwudzionek wiec czekam do jutra zeby zobaczyć czy ma chipa. Cieszy sie jak glupek jak wchodze do kuchni gdzie ma poslanie. Czuje dobrze czlowiek☺️ #psy #irlandia
Pobierz escoban - Patrzcie co znalazłem. A raczej kogo. Sobota to najlepszy biznes na taksowc...
źródło: comment_HdOZLSOdy8DhuiET2TbJKrQghyodJVuu.jpg
  • 16
@escoban: jeśli to czystej rasy labrador to jeszcze go ułożysz od nowa z zachowaniem etc a jak Twoje psy są jeszcze w miarę młode to też zdążysz je nauczyć że sobą
@escoban wprowadzając nowego zwierzaka do domu i tak trzeba go izolować, bo zawsze na początku zwierzęta nie będą sie tolerować. Poczytaj sobie o socjalizacji z izolacją.
@escoban: ostatnio tez z mezem trafilismy na psa, ktory ewidentnie sie zgubil. Wlaczylismy mape i znalezlismy najblizszego weterenyrza. Wzieli go bez problemu, wrzucili zdjecie na fb grupe i za chwile ktos kogo ktos znal podal dalej. Wlasciciel odnaleziony w ciagu 2 godzin;))
@GreatDay
@tunia86
@nicari
@Ayano
@HelloAndGoodbye odwiozlem do veta. Mial czipa wiec zaraz zadzwonili przy mnie i gosc podobno mega ucieszony juz jedzie od psa. Co ciekawe to ze jak wychodzilem od veta zadzwonila do mnie jego corka ktora widziala post ktory zamiescilem na fejsie wczoraj rano i ktory ludzie z miasteczka udostepniali. Mowila ze właśnie zobaczyla post i jej tata zgubil labradora. Powiedziałem ze wlasnie go odwiozlem. Czuje dobrze czlowiek i cale