Wpis z mikrobloga

Mirusy zaczynam właśnie grać ponownie w Wiedźmina 3 GOTY i zastanawiam się czy tryb NG+ jest spoko, czy lepiej jednak zagrać od początku nową grę? Grając poprzednim razem, zdobyłem z ekwipunku w zasadzie wszystko co chciałem - pełny arcymistrzowski rynsztunek kota, spoko mieczyki, najlepsze siodło dla Płotki itp., No i boję się, że teraz nie będzie już jakiegoś sensownego ekwipunku do zdobywania, mylę się? Jeśli tak, to wyprowadźcie mnie z błędu.
Ps Wiesiek 3 zawsze był przepiękny, jednak nowa łatka z upscallingiem 4k na PS4Pro wygląda bajecznie, polecam :)
#wiedzmin3 #playstation4 #gry #mirkogra #gownowpis #problemypierwszegoswiata #ps4pro
  • 8
@asunez czyli np arcymistrzowski rynsztunek kota będzie dokładnie ten sam pod względem dodatkowych statystyk, ale z podniesionym def'em? Czy jakoś będzie się różnić od tego że zwykłej gry?
@LouisCypher Bonusy setowe będą raczej takie same, ewentualnie będą się numerkami różnić. Ale takie jest założenie NG+... Możesz przejść na nowo grę, tą samą grę, ale rozwijać postać dalej o kolejne poziomy. Tu już nie ma zaskoczeń, bo wszystko już wcześniej widziałeś w normalnej grze. Możesz za to lepiej dopasować drzewko umiejętności, rozwijać mutacje do końca itd.
@LouisCypher: To zaczekaj #!$%@? na >>>SZCZURY<<<... (tak #!$%@? SZCZURY - też nie mogłem uwierzyć) Wolałbym #!$%@?ć kilka wiwern królewskich, 5 bazyliszków, mglaków i olbrzymów naraz niż #!$%@? stado szczurów np. w queście "teraz albo nigdy", które na maksymalnej trudności i podniesieniu przeciwników robią Ci stadem kilka ataków na sekundę, rozjebują quen nawet podtrzymany w 2 sekundy i mają Cię na 2 hity czyli jakieś 0.9 sekundy...