Wpis z mikrobloga

Czy jak usunę zdjęcie z galerii to usunie się ono równocześnie z chmury?

No bo jak chcę usunąć jakieś zdjęcie z galerii, to klikam normalnie przycisk"usuń" i wyskakuje coś takiego:

"Usunąć to zdjęcie z tego albumu i chmury Xiaomi?"

Tymczasem ja chcę żeby to zdjęcie zostało w chmurze. Chcę je tylko usunąć z telefonu. Da się tak? WTF?

#xiaomi
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piccawode: A używasz innych chmur? Np. flickr daje 1tb i tam trzymasz w oryginale fotki, a na zdjęciach google w lekkiej kompresji, aby nie zabierało miejsca. Wtedy chmurą xiaomi się nie przejmujesz.
  • Odpowiedz
@Piccawode: Tylko te 5gb czy tam nawet trochę więcej szybko się zapełnią, więc zainteresuj się flickr. A co do usuwania zdjęć spróbuj pod kompem usunąć albo przez jakiś file manager (zrób test najpierw abyś nie stracił właściwych fotek).
  • Odpowiedz
@Piccawode: miuipolska, od dawien dawna juz tak jest, wiec to raczej nie kwestia ostatnich updatow.
W albumach (tam gdzie siedza screen shoty, download i reszta syfu z roznych appek), usuwanie wyglada tak jak powyzej.
Byc moze na globalu wyglada to inaczej, nie wiem jaki masz system.
  • Odpowiedz
@Piccawode: Sprobuj wejsz w zakladke albumy i tam po prawej na gorze sa 3 kropki. Ustawienia i "pokazuj tylko zdjecia na urzadzeniu" czy cos w tym stylu.
Byc moze uda sie kasowac wtedy tylko rzeczy z telefonu.
  • Odpowiedz