Wpis z mikrobloga

W sumie jedną z najfajniejszych rzeczy jakie przyniósł nowy sezon #strangerthings było pojawienie sie Boba. Jest to zajebiste puszczenie oka do takich sentymentalnych drani jak ja wychowanych na familijnych filmach z lat 80, gdzie Sean Astin grywał wręcz seryjnie i był cudownym dzieckiem Hollywood. Oczywiście jego pojawienie się w nowej produkcji Netflixa było związane z tym, że Sean grał główną rolę w Goonies z którego Stranger Things czerpią garściami. Good job Netflix. Ogólnie nowe postacie są bardzo fajnie poprowadzone, może poza tą Hinduską 7 odcinek był w---------y bez klimatu. #seriale
Obserwatorzramienia_ONZ - W sumie jedną z najfajniejszych rzeczy jakie przyniósł nowy...

źródło: comment_C0ZLmU5RoDrImH7ZWvlWNglrjaFO7NMm.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Obserwator_z_ramienia_ONZ a jak widzi Ci sie sezon jako taki, abstrachujac od nowych postaci?
Mnie rozczarowal, brak mu tego ciezkiego klimatu z jedynki, jakis taki bardziej dziecinny sie zrobil, do tego niektore sytuacje bija po oczach glupota. Gdyby to byl serial z lat osiemdziesiatych, a nie o latach osiemdziesiatych, to wszystko by sie zgadzalo, a tak wyszlo to troche tanio.A na maksa irytujace jest to, ze w sumie nic nie wiadomo o
  • Odpowiedz
@hesuss: też miałem wrażenie, że za mało jest o drugiej stronie, nie ma konkretnych wyjasnień co z czym i dlaczego to sie dzieje, albo ja je przeoczyłem... natomiast ja generalnie lubię to oglądać ze względu na to poczucie humoru, zabawne dialogi przełamujące sytuacje zagrożenia. Mnie osobiście bardzo sie podobało, oczywiście poza 7 odcinkiem, no i nie cierpię postaci Jonathana, jest miałki, bez ikry, niby odludek ale nie ma w nim
  • Odpowiedz
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: " nie da sie ciągle eksploatowac tematu Hawkins i laboratorium" - to w 7 odcinku wyszli poza Hawkins to chwilę wcześniej pisałeś, że nie ma klimatu Strangera...serial tego typu opiera się w dużej mierze na tzw. życiu małomiasteczkowym, gdzie nagle dzieje się coś niezwykłego. Żeby nie zamknąć się w tylko w tym, wyszli właśnie do postaci siostry Eleven, gdzie według mnie to właśnie mógłby być kolejny bardzo interesujący element
  • Odpowiedz