Wpis z mikrobloga

Próbuję się dokopać do jakiś informacji, ale z marnym skutkiem: by dostać nową monetę w związku z forkiem w połowie listopada trzeba się załadować przed tą datą czy trzeba było już w sierpniu? Bo się pogubiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) #bitcoin
  • 25
@emjot86: Tak chodzi mi o s2x - czyli można się załadować tuż przed i się dostanie? Bo z cashem tak nie było z tego co wiem i trzeba było do 1 sierpnia się załadować.
@fervi Bitcoin staje się kolejnym shitcoin em gdzie każdy może sobie stworzyć gówno podobne do Bitcoin golda. Co będzie następne Bitcoin silver? Bitcoin emerald?
@leobenos: NIE MA czegoś takiego jak kasa z powietrza chyba, że ją sobie wydrukujesz, ale wtedy osłabiasz resztę w obiegu. Żeby te forki miały jakąś wartość musisz na rynek wrzucić nową kasę albo przerzucić ją z innych aktywów.

Pomyślmy co się stało przed forkami BCH i golda? Większość szitów leciało na ryj takie ETH które ma ogromny cap straciło jakieś 10%-20% wartości BTC przed forkiem nie mówiąc o innych szitach. Jaki
@leobenos: Ale to jest cecha kryptowalut. Weźmy Litecoin - zakładam, że szanujesz jakoś, ale to kolejny klon Bitcoina, chociaż nie z jego linii "blockchainowej". Zły czy dobry?
@fervi właśnie dlatego uważam, że te tagi to rakowisko i będzie jeszcze gorzej. Zamiast normalnie koegzystowac ludzie tutaj tworzą jakieś chore obozy i dzielą się na fanatyków btc, fanatyków eth I pozostałych. Bez tych szit ów btc nie byłby wart tyle ile jest wart a bardziej dobijalby do 1,200 z racji braku konkurencji. Rok temu kosztował ledwo 700 dolarów a zaczął iść w górę podczas trendowania ico. Niemniej dlaczego nie możemy wyjść
Bez tych szit ów btc nie byłby wart tyle ile jest wart a bardziej dobijalby do 1,200 z racji braku konkurencji.

@leobenos: Chodzi ci o szity jako waluty inne niż BTC?

całe krypto może że sobą współdziałać zamiast obrzucac się gownem jak małpy w zoo

@leobenos: Bo nie może. Nawet biorąc BTC i ETH pod uwagę jak się traktuje je.
Dla Bitcoina blockchain to rzecz święta (w sensie, że nie
@Smule: No ale dlaczego nie lubimy tych forków? Mamy bitcoiny, więc automatycznie dostajemy extra alty, jak sam piszesz na cenę BTC forki nie mają negatywnego wpływu, bo głównie kanibalizują alty, a nawet odwrotnie, pompy przed forkiem podnoszą cenę. Poza tym to może być dodatkowy impuls dla kupujących. Trzymasz swoje BTC, które procentują, a jako dywidendę dostajesz alty, które możesz sprzedać. Jak skończy się irracjonalny strach przed forkami, to moim zdaniem moze
@Obruni: Ja nie lubię bo to sztuczne pompowanie kursu i niszczenie sceny krypto. Potem to się odbije z podwójną siłą :)
Bcash był ok ale zobacz na tego golda. Goscie robią premine scam, istna parodia i zart z krypto a owieczki sie rzucają i pompują kurs z $5000 na 6200$... no WTF?

Liczę na to ze na ktoryms forku ludzie stracą kase i zabawa sie skonczy bo to dla mnie są