Wpis z mikrobloga

@Smartek @Aequitas87 Potwierdzam. Mam MI5S Plus z "dwoma aparatami" z tyłu i robi bardzo średnie zdjęcia. Fokus wolny i łatwo się rozmazuje przy nawet małym drżeniu. Żona ma iPhone 6S (do 2k kupisz nowy) i też nie jest to rewelacja jeżeli chodzi o fotki, choć już trochę lepiej niż Siaomi. Najlepiej pod tym względem wypada od kilku lat Samsung w seriach flagowych (S i Note). Kumpel pracuje w Samsungu i co jakieś
@Aequitas87 Ale jak coś to jakość wykonania i płynność działania flagowca od Xiaomi, iPhona, Samsunga to w sumie jedno i to samo. Miałem wszystkie z wymienionych i każdy bardzo dobrze się sprawdzał. Jedynie flagowiec od LG był dla mnie nie do zaakceptowania i jest to jakaś porażka. Lagi, ubijanie aplikacji, które są aktualnie aktywne (ubijanie tych w tle to w Androidzie standard, ale te aktywne na wierzchu to jakieś nieporozumienie), na koniec
@Aequitas87: LG G6, Samsung S7, Huawei P10. iPhone SE jak noże być taki kurdupel. Pomacaj w rękach wszystko, obczaj który ci się bardziej podoba i wybierz :)
lg g6

@Marduk123:
Nie wiem jak G6, ale jeżeli LG nadal robi tak smartfony, jak robiło w czasach G3 to nie polecam. Pierwsza sprawa, że połączenia lutowane były tak kiepskie, że bardzo szybko pojawiały się problemy, a niektórzy polecali profilaktycznie wrzucić płytę do piekarnika, a dwa, że konstrukcyjnie to była raczej niska półka i obudowa bardzo szybko pękała. Mam w domu dwie G3 jak coś, plus m.in. Xperie Z1, HTC One
@emitar:
A nie popękała Ci obudowa np w okolicach gniazda słuchawkowego?
Z zewnątrz jak się patrzy, nosi się go w etui itp to nie ma tragedii, ale ten telefon jest zrobiony z trzech kawałków kiepskiego plastiku plus klapka i niejednemu się ten fakt zemścił. Bardzo odbiega od wspomnianego HTC, który ma wiele blizn, niektóre z nich dla innych okazałyby się śmiertelne. No i jak wspomniałem, były to mocno padliwe telefony ze
@Errad: miałem sgs2, sgs3, 1+3 i wg mnie od żadnego z tych telefonów nie odstawał g3. Ja jak najbardziej mam dobre wspomnienia. Nie ma co się spierać, każdy ma swoje zdanie. Z telefonami lg (z tymi 'lepszymi') miałem jedynie do czynienia z g3, g4 i flex 2. Każdy z nich był jak najbardziej ok jeżeli chodzi o jakość.