Aktywne Wpisy
bylem_zielonko +136
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
saji +58
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
Razem z moim chłopakiem chcieliśmy wynająć kawalerkę w Poznaniu. Znaleźliśmy śliczne miejsce i tu zaczynają się schody. Pani oferująca to mieszkanie mieszka w UK nie mówi po polsku (choć ogłoszenie było bo polsku) kazała nam podać swoje dane do rezerwacji na #airbnb. Nigdy nie korzystaliśmy z tego typu wynajmu ale raz się żyje. Podalismy dane i teraz dostaliśmy maila że musimy przelać pieniądze przez moneygram adres tego maila: airbnb.com . Może mi ktoś powiedzieć czy to jest ich prawdziwy adres i czy płatność moneygram zajmuje się airbnb?
#wynajem
tez obstawiam walek
"Obsługujemy różne metody płatności w zależności od kraju, w którym założone jest Twoje konto.
najważniejsze karty kredytowe i przedpłacone (tzw. pre-paid): Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB
wiele kart debetowych, które mogą być wykorzystywane jako kredytowe
PayPal w
Już po tym zdaniu wyczuwałem wałek. Nigdy się nie wysyła żadnych pieniędzy za jakoś rezerwacje w ciemno.
Ja raz tylko rezerwowałem pokój, który zobaczyłem na żywo i dostałem papier z danymi z dowodu o kwocie rezerwacji, która pomniejsza kwotę przyszłej kaucji. Tylko jak ten pokój widziałem i papier dostałem w mieszkaniu właściciela.