Wpis z mikrobloga

Karta Revoluta - to jest genialne (ʘʘ)

Jedna karta prepaidowa + aplikacja mobilna = płatności w 120 walutach na całym świecie, bez spreadów, prowizji, e-fx (wymiana pomiędzy parą walut) robiona w czasie rzeczywistym. Do tego w appce analityka, doładowanie szybko kartą w swojej walucie (również bez prowizji), security (można wyłączyć płatności paskiem magnetycznym, zbliżeniowe, wypłaty w bankomatach, płatność w Internecie a także włączyć zabezpieczenia oparte o lokalizację).

https://www.revolut.com/

MEGA

#fintech #podrozujzwykopem
p.....n - Karta Revoluta - to jest genialne (ʘ‿ʘ)

Jedna karta prepaidowa + aplikac...

źródło: comment_wKSRAl6VzO1v1pVH5PgGTEW2IOUjkZKB.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cigolce: KYC (know your client). Niestety w związku z ustawami dot. przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy (AML) i wspieranie terroryzmu to raczej normalka tam gdzie możliwe jest przesuwanie pieniędzy :(
  • Odpowiedz
@cigolce: pewnie nie, ale nie martw się - wchodzi GDPR (general data protection regulation) w maju 2018 więc za ewentualny wyciek danych tzw. "data controller" odpowiada karnie i finansowo włącznie z tym, że możesz odszkodowania żądać :)
  • Odpowiedz
@pop-corn: czekam aż tylko uruchomią Apple Pay i biere wirtualke :D Bo kolejna karta na cóż mi to :D

PS. Da się jakoś wpłacać kasę na tą kartę? Mam trochę gotówki w innych walutach a nie chciałbym tego przewalutowywać :)
  • Odpowiedz
@pop-corn: no własnie nie chodzi mi o przelew, bo ja mam gotówkę :D A pytam własnie czy do revoluta da się w jakikolwiek sposób "wpłacić" gotówkę pomijając bank.

Jak wprowadzą Apple Pay (do Revoluta w PL, a mają jeszcze w tym roku) to o jakim przewalutowaniu mówisz? Chyba wtedy będą obsługiwać PLN w Apple Pay wewnątrz Revoluta?
  • Odpowiedz
@leesiuu: generalnie przeraża mnie globalizacja, ale fakt, że mogę polecieć zagranicę bez myślenia o roamingu i kupowanie waluty w kantorach strasznie mi się podoba ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz