Wpis z mikrobloga

@eMDeeM: Mi tam wystarcza gdy zarobie 10% więcej niż moja kobieta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym pytanie bez sensu. Zastanów się czy to praca szuka takich jak ty czy ty szukasz pracy ;-) Rożnica w zarobkach jest duza jeżeli jesteś z 1 sortu ;)
@MaddoxX1911: Poznań. To mnie zdziwiłeś, czyli w Warszawie za 1700 na rękę byłbym w stanie się utrzymać, oczywiście biorąc pod uwagę ultra niski poziom życia? Pytam poważnie, nigdy nie badałem tego rynku.

@alfredbuzdygan: sprecyzuj „normalny kierunek”. Ludzi potrafią się przebranżowić i po historii i takich innych przejść do IT.
@admiristrator: co do kierunku, to skończyłem właśnie Politechnikę na dwóch stopniach i szczerze mówiąc za każdym razem gdy na rozmowie kwalifikacyjnej rzucałem 2500 netto, to wydawało mi się, że delikatnie ich to przerasta i myślą sobie „tyaaa jassne”.
@admiristrator: Szanuje, ale nie do końca kumam co masz na myśli. Pracowałem... Pracowałem stricte zarobkowo, nie myślałem o zbieraniu cennego doświadczenia na bezpłatnych stażach. Utrzymuje sie całkowicie sam i w sumie równocześnie studiowałem dziennie i dymałem na dwóch robotach, także ni ma lekko. Ale szanuje ze zgubiłeś
@eMDeeM: trzeba wiedziec, ze minimalna u nas to 2k brutto obecnie, korpa najczesciej dają 3,5-4k brutto podstawy jako max widełek dla osob z doswiadczeniem (nie w IT), bez doswiadczenia zazwyczaj okolo 2,500-2700 brutto (ale dostanie pracy z polecenia) + co kazdą nową umowę o prace stawka podniesiona, az dojdziemy do max widełek (jak zrobimy znajomosci, lub dobrze czelendżujemy). Tak to wygląda, czy to Warszawa czy mniejsze miasto, przerobilem wiele rozmow w