Wpis z mikrobloga

Ostatnio w pracy na przerwie tknęło mnie, że coś dziś za cicho na CBradio. Ok, sobota, to i mniej ludzi, pewnie na innych kanałach jeżdżą. Wracam do ciężarówki... a gdzie moja antena? Ukradli? Wykręciła się? Urwałem gałęziami? Stopka niby w dachu została, ale czy kompletna, a gwint nieuszkodzony? - nie wiem. Lajkonik jestem w tym temacie. W sumie i tak warto wymienić bo guma sparciała.
Nie ma ktoś do sprzedania w #bialystok, albo okolice Dąbrowa Białostocka jakieś sensownej, montowanej w dziurę, około metrowej anteny CB za rozsądne pieniądze?
I przy okazji przydał by się ktoś w Dąbrowie Białostockiej do dostrojenia anteny u mnie i pewnie paru znajomych z firmy też by chciało SWRa sprawdzić.
#trzymaczkierownicy #cbradio #bialystok #pracbaza
  • 11
@wsz231: szukam używanej, może komuś się wala niepotrzebna. Z montażem sobie mam nadzieję poradzę, o ile dobiorę się do górnych schowków i podsufitki. Ale sprawdzenie SWR wchodzi w grę tylko na miejscu - w Dąbrowie Białostockiej.
@100kW: za mało na co? by się na budowie w zasięgu wzroku słyszeć? Na wcześniejszej ciężarówce miałem Sirio ML145 to była wiecznie zgięta o uderzane przewody nad drogą. Tamta przynajmniej była elastyczna, ale i tak parę razy gałęzie zsunęły ją z dachu. Mierniki widzę po +-50zł. Opłaci mi się, na jeden raz? Nie lepiej komuś z okolicy dać na piwo+paliwo? To może jak się zna to i na resztę jeszcze okiem
@100kW: za puszczanie diskopolo i w sumie za puszczanie czegokolwiek na 19 kanale, końcówka powinna palić się sama. A w przypadku spamowania, dodatkowo razem z lokalem. I dodatkowo z lokalem geniusza który to im zainstalował. Pozdrawiam pewną wulkanizację... :)
Z braku lepszych alternatyw zanabyłem drogą kupna Sirio Omega 27. Może jakoś to pochodzi do czasu, aż się ją dostroi.