Aktywne Wpisy

Zoyav +1
czemu windows jest taki archaiczny i stoi miejscu w rozwoju od lat? android, ios czy macos mają aktualizację co roku a najnowszy windows jest z 2021, wcześniejszy 10 był z 2015 co oznacza 6 lat bez aktualizacji
używam w pracy bo nie mam wyjścia ale nie wyobrażam sobie korzystać z tego prywatnie, przestarzały system wyglądem przypominający nadal lata 00
#przemyslenia #komputery #windows
używam w pracy bo nie mam wyjścia ale nie wyobrażam sobie korzystać z tego prywatnie, przestarzały system wyglądem przypominający nadal lata 00
#przemyslenia #komputery #windows

frugASS +143
źródło: GoC6KTWWEAAlZpS
Pobierz

Wszystko podłączyłem odpowiednio, bo gdy wysyłam sygnał testowy to zostaje odebrany poprawnie.
Gdy naciskam guziki pilota - zero reakcji maliny.
#domoticz #raspberrypi
źródło: comment_5WWvuRuQ9VffEaJ4pPZ8AgMudwcoRdIU.jpg
PobierzPróbowałem skanować sygnał z różnym pulse lengh za pomocą komendy sudo ./RFSniffer 350 (sprawdzałem od 50 co 50) i nic. Ale jak nie wyłączę skanowania i połączę się w
źródło: comment_MmmIK6DZPdKYwYS0gEU3pzt3TKPsQVtQ.jpg
PobierzOK, ja robię to tak: na malinie odpalałem skrypt z najprostszą pętelką:
#!/bin/shwhile true; do
źródło: comment_bDwsogNEeF3b7lRIkpAyae4C14yg2f0N.jpg
PobierzNapisałem receptę na programowanie pilota, z którym sam walczyłem pół dnia a nie na odczyt o który pytałeś; zostawię - może komuś się przyda.
Jeśli chodzi o odczyt to na początek wywal w ogóle antenę z odbiornika - zbyt duża czułość może być problemem nie zaletą.