Wpis z mikrobloga

Dotknij obudową pilota do tej miedzianej cewki (spiralki) na module, dopiero wtedy złapie sygnał. Odbiornik pilota ma praktycznie zerowy zasięg. I puść kod w pętli, pilot potrzebuje powtórzeń przez 2-3s by załapać.
  • Odpowiedz
@rolfik_r1: @tylko_grzanki: niestety nic to nie daje i raczej nie to jest na rzeczy, skoro nadajnik z odbiornikiem (te na RPi) widzą się doskonale - wysyłają po 3 kody z różnym pulse lengh i chyba gdzieś tutaj tkwi problem.
Próbowałem skanować sygnał z różnym pulse lengh za pomocą komendy sudo ./RFSniffer 350 (sprawdzałem od 50 co 50) i nic. Ale jak nie wyłączę skanowania i połączę się w
I-___-I - @rolfikr1: @tylko_grzanki: niestety nic to nie daje i raczej nie to jest na...

źródło: comment_MmmIK6DZPdKYwYS0gEU3pzt3TKPsQVtQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@I-____-I: nie moge już edytować posta powyżej, tak to jest jak się czyta to co się chce przeczytać a nie to co napisane :/
Napisałem receptę na programowanie pilota, z którym sam walczyłem pół dnia a nie na odczyt o który pytałeś; zostawię - może komuś się przyda.

Jeśli chodzi o odczyt to na początek wywal w ogóle antenę z odbiornika - zbyt duża czułość może być problemem nie zaletą.
  • Odpowiedz