Wpis z mikrobloga

@m__b: wywalenie tego z newslettera będzie jak woda na młyn pieniaczy... z jednej strony znalezisko tak skrajnie biedne, że żal patrzeć, ale z drugiej manipulowanie newsletterem wyrzucając znaleziska, jak by nie patrzeć, niewygodne dla siebie...

macie ciężką decyzję do podjęcia, nie ma co.

mogę się przyłączyć do głosów na "nie", mogę przyjąć na klatę głosy o cenzurze :)
Nie, nie ma sensu, bo to znalezisko jest bzdurne, nikogo nie zainteresuje, to niepotrzebny spam, który wypromował się "fuckiem" w miniaturze.
To ja mam propozycję by wilk był syty i owca cała, po prostu: nie wydawajcie w tym tygodniu newslettera i problem rozwiązany... napiszcie ładne przeprosiny że w tym tygodniu pan redaktor zaginął albo cały nakład spalił albo coś ;)
@limak87: haha rozwaliłeś mnie tą swoją logiką :D

jak już nie wydawać to po cichu, bez wyjaśnień, choć jednak ktoś chyba by się skapnął

w wyobraźni już widzę to znalezisko z 1800 wykopów i płomieniem "wykop tuszuje sprawy nie wydając newslettera!"
Nie jeśli ilość wykopów została sfałszowana do takiego stopnia, że pozwoliła temu znalezisku na pojawienie się w newsletterze a z tego co wiem tak nie było.

Wykopowicze sami dobrowolnie na to "głosowali", nikt nie powinien mieć prawa zmieniać tego co komputer na podstawie liczb zadecydował, podobnie jak nie widzę sensu tej dyskusji.

Innymi słowy jacy użytkownicy taki serwis i koniec tematu.
@Nightmare16: ja miałem ten komfort że już wcześniej poznałem co ten robaczek wyprawia... gadaliśmy z nim w dość cywilizowany sposób, żeby nie spamował tak perfidnie pojedynczymi obrazkami wrzucanymi wraz ze wszystkimi reklamami, ale on szedł w zaparte... mógłby se wrzucać i 80 obrazków z tej stronki jakby nie były skopiowane i były hotlinkowane, ale widać było że nie to jest jego celem...
@m__b: NIE dzięki. Jeśli wormsaid kozaczy to go wywalcie zupełnie jak mu tak ban na 3 dni dokucza.

Jeśli czarni nie chcą by Wykop się pogrążył w spamie to muszą w pewnym stopniu znacząc wy wychowywać niektórych użytkowników.

Czego się można spodziewać jeśli Wykop jest zalewany spamem politycznym, czy manipulatorskimi treściami a do tego prowadzone są na nim kampanie propagandowe.

To dawanie dojścia do głosu mendom które rozmnażają się jak
@m__b: Ja nie rozumiem dlaczego w ogóle pojadacie do publicznej wiadomości, ze jakiś wykop wam nie pasuje i zastanawiacie się nad jego pominięciem w neewstleterze. Glosy ny ten wykop nie były zmanipulowane, wiec to użytkownicy chcieli go na głównej. Nie bójcie się, ze wam użytkownicy uciekną. Bo na wykopie były większe "akcje" choćby odejście Fanzonuna. Jestem pewien, ze za niecały miesiac każdy o tym zapomni. Pomimo tego ze wykop był głupi,
Generalnie jest mi to prawdę mówiąc niemal obojętne, a i samo znalezisko jest zupełnie bezwartościowe, aczkolwiek od tego raczej jest newsletter, by podsumowywał wykopy obiektywnie, niezależnie od treści. Poza tym ów „konstruktywny” wykop zyskał jednak ponad 1700 pozytywnych głosów (tak, wiem, że część zrobiła to, bo ikonka ładniejsza, a przecież kandydatów też wybiera się ładniejszych niż mądrzejszych… uhm, zaraz, zaraz…), a w końcu w przeciwieństwie do zakopu - wykop można anulować. Konkludując
A moim zdaniem tak, mimo tego, że zakopałem. Zasady otrzymywania treści z newslettera powinny być jasne. Skoro jest w top, trudno niech się pojawia. Nie powinno tak, że treści niewygodne są moderowane, niezależnie po czyjej stronie jest racja. A przez coś takiego, za chwile pojawi się kolejny wykop, o cenzurze newslettera - po co to? A de facto takie działanie jest zalążkiem cenzury.
@wojtekmaj: Gołąb pocztowy przebywa 85-kilometrowa trasę w ciągi godziny i ośmiu minut. Daje nam to prędkość około 80km/h. Z Poznania do Krakowa masz około 450km, co daje przelot w około 5,6h - tyle właśnie zajmuje dostarczenie newslettera naszym kochanym czarnym.

Jak wiemy @m__b i @maciejkiner bardzo dbają o środowisko, a tę samą trasę pokonuje się samochodem w podobnym czasie + gołębie nie powodują efektu cieplarnianego, co bardzo pomaga im ukryć ich
Jak może zauważyliście już w Waszych skrzynkach pocztowych, otrzymaliście newsletter ze znaleziskiem, które jak wspólnie uważamy nie powinno się tam znaleźć.

Do tej pory newsletter był listą najpopularniejszych znalezisk sortując po największej liczbie wykopów w danym tygodniu. Przez to znaleziska jak to w/w wspomniane zajmowały miejsca tym, które miały mniejszą liczbę wykopów, ale interesującą dyskusję. W związku z tym najwyższa pora zmienić algorytm wybierania znalezisk i liczba wykopów nie będzie jedynym kryterium.
@m__b: po co się pytałeś, czy wstawić to znalezisko, skoro i tak je wstawiliście pomimo miażdżącej przewagi głosów przeciwnych? chodziło Ci tylko o argumenty jakie ludzie wskażą?

myślę że pierwsza piątka (albo czwórka żeby trwało to miesiąc) może po kolei proponować znaleziska. tylko trzeba wytłumaczyć kubatre żeby zrobił to trochę mniej enigmatycznie niż robi to w opisach i tytułach :)

btw, co robi polskieradio w rankingu LOL?

i czy to fair