Wpis z mikrobloga

Bardzo dawno nic tu nie wstawiałam, a troche rysunkow od tego czasu zrobiłam, wiec pomyślałam czemu by nie wstawic. Na pierwszy ogień ( ͡° ͜ʖ ͡°) idzie matka smoków czyli Daenerys Targaryen narysowana na czarnym papierze :) #martistrysuje #graotron #rysujzwykopem #rysunek #portret #tworczoscwlasna
martist - Bardzo dawno nic tu nie wstawiałam, a troche rysunkow od tego czasu zrobiła...

źródło: comment_ceyVvOdpGWX8IXBuIk49bm2waGVWp1Nt.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@matiochpl: taki papier możesz spokojnie dostać w sklepach plastycznych :) jesli chodzi o internetowe to np szał-art, sklepplastyczny.pl, ja używam czarnego z cansona chyba ale teraz nie jestem dokładnie pewna. Ja od razu rysuje biała kredka jakaś jasna lub szara, bo ołówek i tak słabo widac a na czarnym trudno cos wymazać bo czesto tez wymazuje sie troche pigment kartki :) i dziękuje
  • Odpowiedz
  • 0
@Mnichuy: nie jakos duzo :D szkic moze półtorej godziny lub 2 i cieniowanie jakies 2-3 ( akurat takie rysunki szybko sie robi bo tylko światło sie zaznacza )
  • Odpowiedz
  • 0
@Mnichuy: skończyłam go w jakies 2 dni :D jesli chodzi o takie ołówkowe to samo cieniowanie zajmuje mi z 10 godzin także takie na czarnej kartce sa fajnym " rozluźnieniem " bo robi sie je dosc szybko i przyjemnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Mnichuy: to moze troche mieszać w głowie bo zaznacza sie światło a nie cien tak jak zawsze, ale ja dopieram takie zdjęcia ktore juz sa tak zrobione ze wlasnie tylko światło widac :) juz mam ogólnie 3 takie rysunki i chyba sa jednymi z moich lepszych
  • Odpowiedz
@martist: To dalo mi pomysl na dobry portret (moze nawet autoportret). Swieczka trzymana w rece pod twarza w ciemnosci. Tylko lekki plomyk by rzucal swiatlo ktore mozna by przelac na kartke. Mroczne pewnie by wychodzily ale pasuje na halloween :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Mnichuy: o nie wybacz nie doczytałam „ ktore można by było przelać na kartce „ i przez chwile pomyślałam ze po prostu chodzi o zrobienie sobie zdjęcia takiego wiec napisalam ciemny pokój ze po prostu ma byc ciemno :D
  • Odpowiedz