Wpis z mikrobloga

@Stulejusz_Wielki: Znam ludzi którzy robili w tym, nawet miałem piętro wyżej w biurowcu taka firme, która byla samozwanczym biurem maklerskim, a obok jakas siedziba mlmu xD Patrzac na tych ludzi to zyli złudnymi marzeniami o zostaniu rekinami biznesu, ale cos im nie wychodzilo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Niestety aby robić w mlm, musisz poswiecic sporo znajomosci, bo to zwykla piramida finansowa.
@Stulejusz_Wielki: Znaczy generalnie to wychodze z zalozenia, ze na wszystkim mozna zrobic kase, jesli ma sie leb na karku. Przegryw pozostanie przegrywem, jak robisz na magazynie w Polsce, to jadac do UK wcale nie zaliczysz awansu spolecznego.
@salem żaden obrońca. Ale zwykle na mlm jadą osoby co nawet w mc donaldzie sobie nie poradzą.

@pejczi ja poświęciłem bo znajomi mi nie dadzą pieniędzy czy mieszkania. Rekrutowałem tych debili jeden po drugim i obiecywałem im gruszki na wierzbie. W miesiąc zarobiłem tyle co w dobrej pracy na etacie rok #!$%@?łem.
W mlm chodzi o to aby wybić się na szczyt tej jak to nazywacie piramidy.
@pejczi: @pejczi: Dokładnie tak jest z tymi znajomościami. Pamiętam jak kumpel próbował właśnie pójśćw mlm i zaprosił mnie na rozmowe. Wszystko świetnie gdyby to się robiło na obcych ludziach, a nie najbliższych XDD Czesc rekturutuje osoby z internetu, ale to ciężka sprawa. Ale FM produkty ma dobre, akurat używam do dzis, ale mlm jako biznes to gówno jakich mało
@pejczi nic nie stracili. Zarobili wręcz ale dużo niższe kwoty. Oni po 50 - 500zł a ja se dorobiłem kilkanaście razy tyle.
Mam w #!$%@? znajomych co są wyśmiewanymi "diamentami" i mają w #!$%@? kasy, domy bez kredytów itd a mam też innych z mlm, którzy nic nie zarobili a wciskają ile to hajsu z tego nie ma a nawet na zimówki do golfa 3 brakuje.
Przyjaciół nigdy nie wydymam ale zwykłe
@pejczi: Ja to się robi:

1. Zaprzecz, że rekrutujesz, żeby nie pomyśleli, że werbujesz do piramidy finansowej:

StulejuszWielki 11 mies. temu

[...] Osobiście sam działam w MLM ale nie nastawiam się na rekrutację tylko robię samemu. [...]

2. Zapomnij się i zalicz wpadkę przyznając się, że jednak twoja działalność polega na werbowaniu:

StulejuszWielki 34 min. temu

ja poświęciłem [znajomości] bo znajomi mi nie dadzą pieniędzy czy mieszkania. Rekrutowałem tych debili
Pobierz renalum - @pejczi: Ja to się robi:

1. Zaprzecz, że rekrutujesz, żeby nie pomyśleli...
źródło: comment_p0zpKyOPKAm1kb2vnzLZj7cqH2FSO3Fb.jpg
To samo ze strony Federalnego Biura Śledczego: https://www.fbi.gov/scams-and-safety/common-fraud-schemes/pyramid-schemes

"More specifically, pyramid schemes—also referred to as “franchise fraud” or “chain referral schemes”—are marketing and investment frauds in which an individual is offered a distributorship or franchise to market a particular product. The real profit is earned, not by the sale of the product, but by the sale of new distributorships."

I na dokładkę polskie prawo:

1. Piramida finansowa w czystej postaci sprowadza
@renalum pomysł trochę, że mogę mieć kilka źródeł dochodu. W jednym nie rekrutuje bo nie ma sensu a druga działalność to typowy mlm, gdzie bez rekrutacji nie ma pieniędzy. Czy mogę ci jeszcze jakoś pomóc?
@renalum jesteś po prostu głupi i tyle. Nie zwalczysz tego. A dzięki takim a nie innym ludziom mogłem sobie dom wybudować za gotówkę. Tobie zostało tylko hejtowanie jaki to mlm zły i niedobry oraz wyszukiwanie moich komentarzy xd.
@Stulejusz_Wielki: Ludzie z mózgiem wypranym przez MLMy są znani z tego, że patologicznie kłamią w celu wywierania dobrego wrażenia. Inaczej nie przyciągną następnych naiwnych. W rzeczywistości toną w długach i ratują się rozwożeniem pizzy w czasie wolnym od MLMowych szkoleń. Więc nie opowiadaj bajek o zarabianiu i budowaniu domu XD

Tak wygląda przeciętny entuzjasta MLM i tak też sobie ciebie wyobrażam:
renalum - @Stulejusz_Wielki: Ludzie z mózgiem wypranym przez MLMy są znani z tego, że...