Aktywne Wpisy

Ryneczek +134
Dzień dobry. Przypominam, że Niemcy to naród wiecznych barbarzyńców i zbrodniarzy wojennych.
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska

Haerbin +2
Czy jeśli mój facet wali ciągle jakieś szowinistyczne żarty ( zaczął się do mnie dobierac jak sprzątałam w kuchni dosłownie miałam ręce w zlewie i powiedziałam żeby przestał bo sprzątam to powiedział że myslal że będę się swobodnie czuć w naturalnym środowisku) mimo że mówię że mi to przeszkadza to jest brak szacunku? Czy ja przesadzam i to tylko żart?
#zwiazki #pytanie
#zwiazki #pytanie

#polityka #neuropa #4konserwy #polska #medycyna #dobrazmiana
@sildenafil: A jak pozwolimy ludziom mieć w domu pistolety, to zaraz będą chcieli atomówki. Jako ludzie myślący jesteśmy w stanie ustalać racjonalne granice naszych
@rzep
W budżetówce pensje powinny być powiązane z minimalną/średnią pensją krajową - wtedy wiadomo by było, że nie są to może kokosy, ale wypłata jest na bieżąco rewaloryzowana, żeby nikt nie zostawał "w tyle" względem rynkowych stawek.
@rzep: To samo można powiedzieć o całej budżetówce, która ma zamrożone
@Haqim: Wow, ćwierćinteligencie.
Na kasie w Lidlu można zarobić x3 więcej niż jako nauczyciel po studiach.
A też odpowiadasz karnie za zdrowie i życie 30 gówniaków przez 8h dziennie.
A sorry, tylko że nauczyciele nie mają bardzo drogich i bezpłatnych studiów,
a potem możliwości na ogromne zarobki prywatnie.
Ojj biedni lekarze, bardzo im współczuję..
Tak biedni że to
A obejmowanie calej grupy lekarzy nawiasem "bogaci", bo najlepsi zarabiaja duzo, to jest typowy bolszewizm.
@Xizor: Oczywiście, że zasługują. Dlatego np. nauczyciele mieli podwyżki. Policjanci też wywalczyli dla siebie jakieś podwyżki.
Ale co to zmienia? Czy to, że jedna grupa też nie ma najlepiej, znaczy że druga
Pokazuje, że na podniesienie pensji wszystkim nas nie stać. Trzeba najpierw dokonać racjonalizacji mechanizmów wykonywania zadań przez państwo, następnie zracjonalizować zatrudnienie i dopiero podwyższać pensje.
Ależ oczywiście, że nas stać. Stać nas było na 500+, stać na Obronę Terytorialną, stać na Mieszkanie+, stać na wiele innych wydatków. Stać nas też na porządne pensje dla lekarzy i nauczycieli.
@rzep: Bądźmy rozsądni. Obaj wiemy, że nas na to nie stać. Oczywiście jestem całkowitym zwolennikiem likwidacji wszystkich tych programów.
@Xizor: Akurat na płacenie porządnych pieniędzy służbie zdrowia nas rzeczywiście stać. Po prostu trzeba zracjonalizować inne wydatki.
@rzep: bardzo się cieszę, że powtarzasz moje słowa.
@rzep: finansowo nie mają, to prawda. Ale już pod względem procedur mają. Minister sam wydaje rozporządzenia,