Aktywne Wpisy
shark93 +561
marcin-kolecki +18
#tinder jak sobie psychicznie poradzić z tym że dziewczyna po dwóch latach związku, zerwaniu z jej inicjatywy. Następnego dnia już skakała po innym? A teraz po dwóch miesiącach wróciła i jojczy?
Z nimi nie trzeba dyskutować a tylko pozwolić mówić, same się najlepiej orają.
#neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #feminizm #rozowepaski
@alejandra15: i pisze to laska, ktora sama stworzyla kolejny watek majacy na celu nabijanie sie z innych kobiet ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
I jeszcze sama na dodatek obrazasz kolezanke @pieczarra ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak swoja droga - zle przetlumaczylas wpis tej babki.
Ok, tlumaczenia czesto zawieraja
https://www.wykop.pl/wpis/25855415/owsiakowi-chyba-puszczaja-nerwy-skoro-rzuca-sie-na/
Wtedy to był seksizm jednak xd
Bo ja sie zgadzam, ze te najglosniejsze, takie mocno radykalne feministki przesadzaja i w zasadzie zamiast walczyc o prawa kobiet, po prostu chca dokopac mezczyznom i pokazac, ze kobieta to taki lepszy facet, a oni sa nam w ogole zbedni i nalezaloby ich w zasadzie zutylizowac.
I to jest chore i z tym sie nie zgadzam, a gdyby o tym kolezanka
Bo ja sie zgadzam, ze te najglosniejsze, takie mocno radykalne feministki przesadzaja i w zasadzie zamiast walczyc o prawa kobiet, po prostu chca dokopac mezczyznom i pokazac, ze kobieta to taki lepszy facet, a oni sa nam w ogole zbedni i nalezaloby ich w zasadzie zutylizowac.
I to jest chore i z tym sie nie zgadzam, a gdyby o tym kolezanka
I w tym tkwi cała ironia tej postawy, jest ona straszną hipokrytką, choć chyba nieświadomie. Co to za emancypacja jak nie można być sobą i mówić o swoich pragnieniach?
Dla mnie prawdziwa wolność kobiet byłaby wtedy, gdyby Gretchen mogła powiedzieć, że jej brakuje mężczyzny i związku, co oczywiście dusi w sobie i wypiera. Bo to teraz niepopularna postawa, teraz trzeba być przebojową i hej do przodu, samotną karierowiczką.
@alejandra15: To zdanie chyba nie ma sensu.
Ja wypowiadam sie wylacznie na podstawie wpisu, ktorego screen wrzucila.
A tam jest napisane "pora skonczyc ze stereotypem, ze kobieta jest nieszczesliwa jesli nie ma dzieci i nie jest w stabilnym zwiazku" => czyli, ze powodem jej problemow jest brak tego chlopa, a depresja minie, jak sie ohajta i zaciazy.
Czy wszystkie kobiety, ktore sa matkami/zonami/partnerkami sa szczesliwe i nie
@alejandra15: A tej głębokiej analizy jej psychiki dokonałaś na podstawie jej 3 wpisów na twitterze xD
Opamiętaj się ( ͡° ͜ʖ ͡°)