@zoltybalonik: Powtarzam to każdemu - trzeba mieć w domu olejek goździkowy, który kosztuje parę złotych. @bartpl też zna ten sposób, tyle że sam goździk i jego ssanie są mało efektywne, działa to bardzo powoli i słabo. A olejek goździkowy na zębie i dziąśle znieczula pół szczęki :)
@zoltybalonik: Poważnie. Tez mnie kiedyś bolały zęby, piłem mocne leki przeciwbólowe i nic nie pomagało, ale to może dlatego, że jestem duży :) Przeczytałem o olejku goździkowym, wyśmiałem, spróbowałem, zachwyciłem się, przeprosiłem. Trochę zapiecze, bo to jednak delikatna błona śluzowa w ustach, a do tego śmierdzi (jak goździki, ale w drażniący sposób) ale na sam ból pomaga świetnie.
@zoltybalonik: Świetnie. Jak ból jest duży to złóż mały kawałek ręcznika papierowego (albo wacik kosmetyczny czy zwykłą chusteczkę), nasącz ją porządnie amolem, posmaruj tym zęba a potem włóż to między wargę a dziąsło pod bolącym zębem. Trochę popiecze i jutro będziesz czuła podrażnienie tego dziąsła, ale ból powinien minąć. Po prostu "upijesz" nerw w zębie.
@zoltybalonik: :D nie, po prostu wiem co to za okropny ból i szkoda mi każdego kto to przechodzi. Miałem kiedyś naderwane ścięgna w kolanie i podczas tego wypadku prawie że narobiłem w gacie z bólu. Ale i tak dało się z tym żyć, co przy bólu zęba jest niemożliwe.
@SamusAran: A jak nie pomoże to wypić. Do rana jak ręką odjął. Łącznie ze świadomością ;)