Aktywne Wpisy
Phantom-Zero +1
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
banans +37
Abstrachując o tej całej dyskusji o samej pandemii i tego czy to było sztucznie czy naturalnie wywołane, zauważyłem że od 2020r. zmieniło się bardzo wiele rzeczy, ale najbardziej, to to że ogólnie ludzie się bardzo zmienili, tak jakby ktoś Nam wtedy "przestawił" coś zbiorowo w naszych mózgach. Jest o wiele trudniej o wartościowe znajomości, nie mówiąc już o szukaniu tej drugiej połówki. Też od tamtej pory czuć że tak jakby energia świata
Nic dodawać nie trzeba:
#neuropa #religia #katolicyzm #4konserwy
Jestem zdeklarowanym, praktykującym katolikiem, spudłowałaś.
@RobotKuchenny9000: czasem mi się wydaje, że więcej niż niektórzy wierzący ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ajuto00: dlatego zostali ateistami
Komentarz usunięty przez autora
1. Publiczne modły i procesje są w Kościele rzeczą dość powszechną. Nie rozumiem, dlaczego ta konkretna sytuacja miałaby różnić się znacząco od innych, podobnych i zasługiwać na potępienie.
2. Chodzi mi głównie o twoje akcje takie jak Pilecki na tle tęczowej flagi. Naprawdę ciężko znaleźć katolika sympatyzującego ze środowiskami LGBT, a Pilecki był jednak człowiekiem swoich czasów i stanowił część środowiska, w którym homoseksualista pozbawiony był zdolności honorowej.
Co do szukania katolików, którzy, może nie tyle sympatyzują, ale mają neutralny stosunek do LGBT, to wystarczy wyjść poza zdewociałe próchno KK i znajdzieszich bez liku.
@Ignacy_Patzer: Bo w swoim duchu ta akcja wykracza poza zrozumiałą obawę przed terroryzmem, ona wkracza w ksenofobię i pogląd o "islamizacji Europy" podpierając się Lepanto ( znowu kur...nie historii jak z Wiedniem). Jest to stanowisko sprzeczne ze słowami Ojca Świętego.
http://gosc.pl/doc/4127883.Franciszek-apeluje-o-otoczenie-troska-imigrantow-i-uchodzcow
https://ndie.pl/papiez-franciszek-przyjmujcie-uchodzcow-migrantow-otwartymi-ramionami/
Jest bardzo cienka granica między kontemplacyjną modlitwą różańca a wielomóstwem do
Cele są sformułowane tak ogólnie, że chyba nie można się do
Komentarz usunięty przez autora
*no chyba, że to boty nastukały te plusy
@Ignacy_Patzer:
Tu nie chodzi o wspólną modlitwę bo jakby
Komentarz usunięty przez moderatora
A to trzeba być osobą wierzącą, żeby interesować się badaniem religii? Jakby nie było, wyznania to element mocno kształtujący społeczeństwo. Będąc jego częścią, przydałoby się mieć pojęcie w jaki sposób jest ono wypaczane i manipulowane. ^^