Wpis z mikrobloga

W całej tej akcji pt. "Różaniec do granic" mam tylko tyle do powiedzenia, ile w ewangelii św. Mateusza.
Nic dodawać nie trzeba:

Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę.

Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie.

Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie. Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani.

Nie bądźcie podobni do nich! Albowiem wie Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw zanim Go poprosicie. 

#neuropa #religia #katolicyzm #4konserwy
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Slonx: Zebys z taka gorliwoscia, jak reagujesz na te akcje, potrafil reagowac wtedy jak ktos z neuropy obraza wiare. Np. w sytuacji kiedy porownuja rozaniec do kulek analnych. A nie, czekaj, przeciez zareagowales na rozaniec z kulek analnych...zaplusowales go
  • Odpowiedz
@Slonx: Byl taki przerobiony obrazek akcji rozaniec... jak koles trzyma kulki analne, plusowales go. Zreszta plusy serius biznes mozna powiedziec, ale czemu na takie rzeczy nie reagujesz? Ogolnie wiem ze czesto bronisz wiary w komentarzach czy wpisach, ale pod wpisami wykopowych nolnejmow, a jak ktos znany w neuropie wypisuje jakies obrzydliwosci o katolikach czy wierze, nie reagujesz
  • Odpowiedz
@Slonx: @Lawrence_z_Arabii:
Tego jeszcze nie widziałem, żeby katole n----------i na siebie nawzajem. Teraz my - lewackie antychrysty - siedzimy przed monitorami i zacieramy rączki, że niczym żydowski handel wszystko toczy się samo. Zjedzcie się w nienawiści. :V
Znakomity przykład perpetuum m/debile.
  • Odpowiedz
@Slonx: W tym wersie nie chodzi o modlenie się publicznie czy wspólnie tylko o nie modlenie się na pokaz, a to zupełna różnica. To tak jak by porównywać publiczne wyznanie osiągnięć do chełpienia się. I mówię to ja ateista... W Biblii jest masa cytatów mówiąca o zaletach wspólnej modlitwy na świeżym powietrzu...
  • Odpowiedz
  • 0
@NormanCroucher Na przykład to, że widziałem w różnych komentarzach i postach na portalach społecznościowych, iż niektórzy, niekiedy całkiem licznie, traktowali akcję jako pretekst do pokazania się, manifestacji poglądów politycznych itp. A nie taki charakter ma mieć modlitwa i nie temu służyć.
  • Odpowiedz