Wpis z mikrobloga

Dzisiaj rozmowa o podwyżkę albo odchodzę (rok jestem już, kończy mi się umowa, od roku dostałem coraz więcej obowiązków, a wypłata ta sama)
Dajcie ze 2 plusy na odwagę ()
#pracbaza #corpobaza
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlugopis1 i prawidłowo. Ja w swojej poprzedniej pracy zarabiałem połowę tego co ludzie z większym doświadczeniem. Po roku już robiłem jak wszyscy a wpłata stają w miejscu. Na koniec umowy gość mi zaproponował że mi podniesie o 300 zł w ciągu roku czyli do kolegów z branży by mi brakowało jeszcze jakieś 40% a tobie robiłem kropka w kropkę taka sama jak oni. No cóż fajna praca była ale co poradzisz
  • Odpowiedz
@BarwneMisieKoala: manager ma za zadanie "zapłacić" jak najmniej i utrzymać jak najlepszego pracownika. To jest całkiem normalne, i rynkowo poprawne, że to pracownik wychodzi z inicjatywą. No i kolejna zasada - zmiana pracy to większa szansa na większą podwyżkę niż pozostanie w swojej firmie ;)
  • Odpowiedz
@Vendetta0511 dla mnie "rynkowo poprawne" zwykle wynika z niedorozwoju umysłowego managerów którzy po prostu się nie domyśla i lecą z kalpkami na oczach bo sami są cyganieni - oni nieświadomie robią to o czym piszesz bo są żłobami, a potem hurr durr znowu tracę pracownika xD U mnie to norma że przy zmianie pracy dostawałem podwyżkę o 30-50% :p Rynek pracy w Polsce jak w lesie, jak w chlewie obsranym gownem..
  • Odpowiedz