W razie kradziezy telefonu z Lombardy, tzn. Jakis "zul" wchodzi do Lombardy, prosi telefon, a gdy go dostaje to wybiega z him, i tyle go widzieli. Co wtedy robi pracownik, ma obowiazek go gonic czy ma w------e, go Lombard ubezpieczony, a i sa kamery, wiec predzej czy pozniej goscia zlapia, wiec tylko dzwoni po psy? Pytam, bo siedze w pracbazie i mnie nurtuje to pytanie xD ( ͡°͜ʖ͡°) #danielmagical #perelkilombardu
@muwmimati: według prawa pewnie nie powinno się biec ale właściciel może ci zarzucać, ze siedziałeś z d--a a to tylko menel był ( ͡°͜ʖ͡°) i cię wywalić.
@muwmimati jeśli mu się chce to goni.. zależy od sprzętu i jego pochodzenia (czasami nie warto zgłaszać kradzieży #pdk). Ubezpieczenie jest to wyjumane.
@muwmimati: zgladzasz kradzież u kierownika potem na policji i sciagaja ci z wypłaty bo brak towaru na punkcie.dlatego ja drozsze rzeczy typu złoto itd pokazywalem przez okienko.
@CodexGigas: 3 lata prowadziłem lombard,co tydzień na komendzie bo coś jumanego ktoś przyniósł i wtedy ani towaru ani kasy a ty jako świadek ,c--j nie robota a jak nie przyjmiesz czegoś to zaraz tel do kierownika był ( ͡°͜ʖ͡°)
@muwmimati: wiesz ja mieszkam w małym mieście i wszystkich znam,ja bym nie zostawił punktu i by mi to w zębach przynieśli,miałem kamery z rejestracją głosu plus 2 pary drzwi na guzik więc nie wybiegniesz jakby co( ͡°ʖ̯͡°) to zależy od kierownika ale zasada wszędzie ta sama twoja była zmiana Ty odpowiadasz za towar.
@ANDREW_ZWA: Zawsze nosze tylko 10k jakos bysmy sie dogadali (ʘ‿ʘ) A co z ubezp. ? Na czym najwieksza marza ? Zloto ? skup jako zlom - sprzedaz jako wyrob ? ( ͡º͜ʖ͡º)
Ubezpieczenie jest od wszystkiego.srebro i złoto w skupie jako złom i szło do wrocka pod koniec mej kadencji było w sprzedaży ale jak k---a marże se liczyli to do dziś nie wiem ( ͡°͜ʖ͡°)
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link