Aktywne Wpisy

PokemonowyRambo +18
W żwirze znalazłem coś takiego: walec o średnicy ok. 15mm, długości ok. 3 cm, o wyraźnie promienistej strukturze, koloru czerwono - brązowego. Co to może być?
Jakiś minerał? Skamieniałość?
#geologia #mineraly #skamielinanadzis #kiciochpyta
Jakiś minerał? Skamieniałość?
#geologia #mineraly #skamielinanadzis #kiciochpyta

źródło: 1000019928
Pobierz
oofok +1
#rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Moja różowa ma jakiś rodzaj fobii na punkcie bakterii, zarazków, czystości, sprzątania itp.
Na przykład:
1. Kiedyś na spacerze w lesie i dotknąłem palcem leżącego pnia, który był pokryty jakimś zielonym porostem, bo różowa spytała co to jest. (To była chyba tarczownica bruzdkowana). Zaczęła panikować że zarazimy się jakimś grzybem, kazała mi niczego nie dotykać, a po powrocie zdezynfekować ręce, telefon, przebrać się
Moja różowa ma jakiś rodzaj fobii na punkcie bakterii, zarazków, czystości, sprzątania itp.
Na przykład:
1. Kiedyś na spacerze w lesie i dotknąłem palcem leżącego pnia, który był pokryty jakimś zielonym porostem, bo różowa spytała co to jest. (To była chyba tarczownica bruzdkowana). Zaczęła panikować że zarazimy się jakimś grzybem, kazała mi niczego nie dotykać, a po powrocie zdezynfekować ręce, telefon, przebrać się
#jajecznica #gotujzwykopem
Tłuszcz: bez, ew. masło klarowane.
Solić można pod koniec.
Konsystencja: wilgotne, ale dobrze ścięte.
Dodatki: o panie, tu mozna książkę napisać. Oryginalnie - bez dodatków. Najprostszy: świeżo zmielony pieprz - dodany po usmażeniu. Inny przykład z brzegu - majeranek - roztarty w dłoniach, dodany pod koniec smażenia. Inny: plaster sera położony na wierzchu ok. minutę przed zakończeniem smażenia -
aa, i solić możesz od razu, albo nawet wcześniej - Gordon pieprzy głupoty.
Co do używania margaryny zamiast masła to się nie wypowiem bo nie chcę, uff ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Oliwa też mi nie pasuje do jajecznicy i nie przepadam za curry, ale takie rzeczy to już bardziej kwestia smaku i gustu.
@siedze-na-antresoli
Zbuk! To miałem na myśli. Nie znam innego określenia na zkažené vejce. Mogłem użyć zepsute jajko. No, ale mamy
Nie, dziękuję. Albo jedno, albo drugie.
Współcześnie, gdy wpiszesz to słowo w wyszukiwarkę, praktycznie jedynie zachowanym kontekstem jest ten kulinarny.
Pomazanka powinna być zrozumiała dla Polaka, o ile w kontekście jest informacja o kulinariach - to ze względu na istniejący w polskim języku czasownik "pomazać".