Wpis z mikrobloga

Czy nauka Pythona/Django ma jakiś sens? Pytam poważnie bo wszyscy zapowiadają jako mesjasza, który przyjdzie i pozamiata i w sumie przyszedł i się spierdział. Ofert pracy w django praktycznie nie ma, w python trochę jest. To też nie chodzi o kasę ale postawcie się w mojej sytuacji, kolesia który coś tam sobie dłubie i mimo to woli spożytkować ten czas na coś konkretnego niż uczenie się czegoś co umiera/umarło (tyczy się głównie django). Jednak zależy mi na tym aby spożytkować czas jak najlepiej. Przy okazji polecacie jakieś alternatywy, frameworki, inny język ?? Może czegoś nie wiem. Ktoś polecił mi nauczyć się całego stacka z javascript, dzięki temu zobaczę co mnie jara to raz a dwa że jest na czasie. Jakoś do php nie jestem przekonany

#programowanie #python #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@zarev dzieki tu nie chodzi o kasę lecz o czas. Nie chce sie uczyć tego czego sie zwyczajnie nie uzywa. Szkole sie dalej w django i przy okazji lece w frameworki js
  • Odpowiedz
@Blevk: STX Next, Sii, Nokia, Tooploox, RST - tam wiem ze pythonowcow szukali. Czy samo Django jest aż tak potrzebne, nie wiem. Wydaje mi się ze znajomość nie szkodzi, ale warto byc elastycznym w wyborze frameworka.
  • Odpowiedz
@Blevk w sumie też mam taki dylemat. Coś tam w django robiłem ale w sumie nie wiem czy gi sumie gdzieś uzywa(python mi sie bardzo spodobal). Dlatego teraz rozważam python czy java(w ogóle u mnie w Szczecinie rynek sie dopiero rozkreca jeśli chodzi o programowanie, ale do niemiec blisko) bo java jest bardziej rozpowszechniona od pythona(jak narazie). Ten dylemat na początku jest straszny.
  • Odpowiedz