Wpis z mikrobloga

@wfyokyga: w sumie to co jest złego w Win11?

@Akatrosh może i podrasowana Vista, ale długo się go trzymałem - do momentu jak w robocie mi W10 nie wcisnęli. Jakieś 2 lata później już i u siebie dziesiątkę wrzuciłem. Ło a jak sobie XPka miło wspominam, fajna nostalgia.
  • Odpowiedz
11 jest kozak moim zdaniem :)

@agareas: na pracowym kompie chodzi mi mniej wydajnie. za to wygodniej się zarządza oknami. pasek start przesunąłem w lewo z powrotem, a poza tym jest jak było, poza zmianami, które są kosmetyczne albo są rzeczy łatwo, które kiedyś robiłem trochę inaczej

a nie. z jedną rzeczą się trochę męczyłem. menu kontekstowe. nowe jest beznadziejne i musiałem przywrócić stare
  • Odpowiedz
@mk321: przecież tu UI jest r-------e jak k---a na trasie. Ja p------ę, na c--j to nowe menu pod ppm? w moj komputer (folder) jak klikniesz ppm nie ma odśwież tylko jest obok paska adresu. Nie ma oczyszczania pod ppm jak klikniesz na dysk. I mnóstwo takich właśnie w-----------h pierdółek tu jest
  • Odpowiedz
@wfyokyga: Najlepszy to był 98, wszystko po nim to syf z toną bezużytecznego badziewia i weź to kasuj. Na szczęście mamy jeszcze w razie w linuxa. Do 98 dostawałeś painta, notatnik i w sumie tyle, a jak miałeś jakiś nowy sprzęt czy grafikę bez sterownika na dyskietce, to nawet tego systemu nie zainstalowałeś bo wywalał taki komunikat:
Atomowy-Tomek - @wfyokyga: Najlepszy to był 98, wszystko po nim to syf z toną bezużyt...

źródło: pobrane

Pobierz
  • Odpowiedz
@mark-clinton: Windows 11 też ma masę bugów.

Przeszedłem na Win11 z Win7 i ten drugi nie miał praktycznie żadnych bugów. Z kolei Win11 już na starcie przywitał mnie koniecznością rejestracji i weryfikacją poprzez zagadkę, którą rozwiązywałem dosłownie 10 razy POPRAWNIE zanim Win11 uznał że pozwoli mi się zarejestrować. A byłem napalony na szybkie odpalenie kompa bo był to nowy laptop. Dopłaciłem 500zł do laptopa co by mieć oryginalnego Windowsa, ale
  • Odpowiedz
@agareas: Jest p-----------m gównem które w imię "dizajnu" utrudnił użytkowanie.
Nawet tak prosta rzecz jak kopiuj-wklej wymaga rozczytywania jakiejś gównianej ikonki, jak chce człowiek tylko myszką coś zrobić, bo zmienili to c--j wie po co jak od 30 lat było dobrze i nikomu nie przekszadzało.
A już nie mówię o głębszych zmianach jak dalsze odchodzenie od wygodnych i czytelnych przystawek MMC czy folderów panelu kontrolnego na rzecz tego "nowego panelu"
  • Odpowiedz