Aktywne Wpisy

iniacz +1573
źródło: 1000038041
Pobierz
MonazoPL +110
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła K O Z A C K A oferta od banku Citi Handlowy – za zamówienie
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła K O Z A C K A oferta od banku Citi Handlowy – za zamówienie
źródło: citi dyson v8 monazo
Pobierz

autor legendarnej już Symfonii C++ wydaje nowe dzieło.
Opus magnum C++11
tym razem nie 2, a 3 tomy. tym razem standard C++11
ponad 1600 stron. wow
@MMurzinio: w sensie uczyć się z polskich źródeł bo są słabe merytorycznie, czy uczenie się z polskich źródeł bez uczenia się "jak to powiedzieć po angielsku" ze względu na to, że w programowaniu angielski jest wszędzie?
@KostekZgubina: nigdzie nie chwaliłem ani poprzednich publikacji, ani tej ( ͡° ͜ʖ ͡°) takie tylko pytanie, bo w sumie nie jestem pewien: czy C++11 nie jest przypadkiem dalej popularny, niż C++17?
@KostekZgubina: Właściwie to C++17 jest już skończone i trwają prace nad C++20. xD
a potem odkryłem anglojęzyczne tutoriale i od tamtej pory nie sięgam po symfonię
Może i symfonia jest całkiem fajnie napisana, nie wiem bo nie czytałem tej nowej.
Myślę jednak ze uczenie się dzisiaj c++11 jest niepotrzebne. C++11 wprowadził sporo nowego do języka, ale jednocześnie wiele konstrukcji zostało uproszczonych w późniejszych wersjach, np variadic template, constexpr, lamdy. Niektore obejścia wymagane przez ograniczenia c++11 będą już złą praktyką w c++14 i później