Poznań czemu jesteś taki zajebisty? Byłem 4 dni. Czyściutko, zielono, dużo zadbanych parków, ładnie przystrzyżone trawniki, jezioro w centrum miasta, urocze kamieniczki, porządna architektura, dobre knajpki, sprawne tramwaje, rozbudowana sieć dróg rowerowych, a dodatkowo taniej niż w Krakowie. Jakie to miasto ma minusy? #poznan
@Dokkblar: My mówimy o tym samym Poznaniu? Taniej niż w Krakowie ( ͡°͜ʖ͡°) Poznań ma dużo plusów i sam polubiłem to miasto, ale w porównaniu np z Katowicami to jest drogo jak cholera, a już szczególnie mieszkania.
@Dokkblar: A minusem jest architektura, która wypada jednak słabo w porównaniu do innych miast, z-----a urbanistyka (korki cały dzień, wąski wylotówki z miasta, vide Grunwaldzka). Dla niektórych też hipsterski charakter, taki trochę polski Berlin. Ale to może być zaletą
@korni007: o jaki syf panu chodzi? Jak dla mnie to sluzby porzadkowe staja na wysokosci zadanie jezdze codziennie okolo 120 km po samym miescie i nie widze stert smieci na chodnikach czy ulicach wyjdz z domu sam sie przekonasz
Czyściutko, zielono, dużo zadbanych parków, ładnie przystrzyżone trawniki, jezioro w centrum miasta, urocze kamieniczki, porządna architektura, dobre knajpki, sprawne tramwaje, rozbudowana sieć dróg rowerowych, a dodatkowo taniej niż w Krakowie.
Jakie to miasto ma minusy?
#poznan
@Dokkblar: dla niektórych zbyt lewackie, drogie bilety mpk
@Dokkblar: moze w centrum :>
Komentarz usunięty przez moderatora
Zdecydowanie za krótko tam byłeś. Codzienne dojazdy z Jeżyc na Morasko -> 40-60 min... O ile tramwaj się nie zepsuł na pestce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poznań ma dużo plusów i sam polubiłem to miasto, ale w porównaniu np z Katowicami to jest drogo jak cholera, a już szczególnie mieszkania.
@hasztag_andrzej: Dokąd na Jeżyce jedziesz tyle czasu? :o