Wpis z mikrobloga

Jasne że nie uwłacza i nie jest niczym nagannym. Rzecz w tym żeby nie przesadzać w żadną stronę i nie domagać się specjalnych względów natomiast z wdzięcznością je przyjmować.

@etui64: życie pokazuje (np.: sytuacja z miejscami dla inwalidów i nagrody za bezprawne zajęcie), że ludzie niestety potrzebują tabliczki, oznaczenia, jakiś wytycznych. bo schodzimy na psy, osoby, które dziś prezentują takie postawy jak w tym wątku, przy dużej dozie szczęścia, jak
  • Odpowiedz
@Dave987654321:

Mam takie pytanie. Czy ciąża upośledza ośrodek mowy? A może powoduje zmiany w krtani uniemozliwiające wypowiadanie się?

Jeżeli tak nie jest to w czym problem żeby poprosić ludzi w kolejce żeby ją przepuścili?

Zapewniam Cię że poza starymi babami, ludźmi z tęczą w awatarze i totalną patologią nikt by nie odmówił.

No czy ja wiem, przecież piszesz to pod gównoburzą o to, że kobieta w ciąży chciałaby być obsługiwana
  • Odpowiedz
Mam takie pytanie. Czy ciąża upośledza ośrodek mowy? A może powoduje zmiany w krtani uniemozliwiające wypowiadanie się?

@Dave987654321: raczej nie upośledza.

Jeżeli tak nie jest to w czym problem żeby poprosić ludzi w kolejce żeby ją przepuścili?

@Dave987654321: właśnie o to chodzi, żeby nie prosić, tylko żeby samemu zaproponować. poza tym, nie każda kobieta ma odwagę (tak, odwagę) poprosić o ustąpienie miejsca. to, że najbardziej słyszalne są roszczeniowe osoby, nie dotyczy
  • Odpowiedz
@ZnamUklady: szybko ci się zmieni to całe mądrkowanie, jak dojdzie do ciebie życie i zobaczysz jak puchną nogi, jak stopy łapią wodę od 8 miesiąca i twoja dziewczyna będzie miała dość stania/chodzenia po 5 minutach. A chodzić, szanowny kolego trzeba, no chyba że weźmiesz sobie na partnerkę L4, i będziesz jej usługiwał od rana do wieczora łącznie z zakupami. Weźmiesz? Wykop peel - banda dzieciaków co życie widzieli w internecie.
  • Odpowiedz
a czemu ktoś ma się całe życie prosić? To powinien być standard obsługi

@ZaplutyKarzelReakcji: tak naprzykład jest w tym sklepie co sprzedaje meble do skręcania. kasjerka/kasjer wyciąga osobę w ciąży i przenosi na początek kolejki. i jakoś nie ma tam problemu z wózkami z towarem, ludzie się przesuwają, Januszom i Grażynon woda się gotuje w wodogłowiu, a wszytko odbywa się sympatycznie (nie dla Januszy i Grażyn oczywiście ;) )
  • Odpowiedz
tak ciężko zrozumieć, że niektórzy mają w------e na innych? Ja mam swoje życie i inni ludzie mnie nie obchodzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@CygaroZwasem: nic się nikomu nie należy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Cerberon: pewnie jeszcze do tego jesteś rudy. no trudno.
( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@agaja:
To w końcu wg ciebie ciąża jest choroba czy nie?
Plusujesz wypowiedz gościa, który uważa ze jak nie pójdziesz do biedry po jedzenie, to dzieci pomrą z głodu w 2017 roku. Internet, e-sklepy, zakupy pod dom, a wieczny płacz ze kolejki.
Ty sama chyba najlepiej wiesz w jakim jesteś stanie w czasie ciąży. Jeżeli czujesz, ze jest ryzyko, ze stojąc kilka min w kolejce możesz zemdleć to wyjście do
  • Odpowiedz
@ehh_te_wykopki: ciaza nie jest choroba w sensie grypy, czy anginy albo nowotworu, ale jest dla organizmu kobiety stanem patologicznym i "niedomyslnym", choc biologicznie normalnym, niestety jednak powoduje wiele przykrych dolegliwosci.
Pisalam tu juz to.

Jeżeli czujesz, ze jest ryzyko, ze stojąc kilka min w kolejce możesz zemdleć to wyjście do Lidla to chyba nie najlepszy pomysł?

@ehh_te_wykopki:
  • Odpowiedz
  • 0
@ZnamUklady przecież jakby powiedziała konuś z kolejki że sie gorzej poczuła to raczej na pewno ją ktoś przepuści, zresztą jak miałoby to działać w pierwszych tygodniach ciąży? Halinko wezwij sklepowego ginekologa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Niby nie choroba, ale wiaze sie z wieloma rzeczami jednak zakwalifikowanymi i zakodowanymi.

@agaja: czyli jest dla ciebie czy nie jest? Dla mnie nie jest i koniec kropka. Twoja odpowiedz to jest typowe nie ALE...

"oczywiscie, ze jak najbardziej wiadomo, ze niektorzy sa egoistycznymi chamami. Kazdy ma do tego prawo.
Tyle, ze raczej ludzie sie tym nie chwala, no ale spoko :) Kazdy ma inny powód do
  • Odpowiedz
Czytaj ze zrozumieniem.

@KielbasaHasa: Uważam że nadinterpetowałeś tę część. Jasne, że kobiety ciężarne mają i powinny mieć pierwszeństwo. Ale niech się pokażą, nie będę non stop zerkał za plecy czy może jest babka w ciążu za mną. A może to mcdonald tylko, jeszcze dostanę w ryj jak się pomylę. Przepuszczę zawsze jak zauważę, ale jak nie zauważę to co mam zrobić. A w tym fragmencie postu, nie ma nic, że
  • Odpowiedz
Bo oczywiście każdy człowiek powinien mieć w poważaniu swoje problemy i zajęcia i wypatrywać kiedy agaja w ciąży pojawi sie w sklepie,

@ehh_te_wykopki: czy Ty czytales moje komentarze?
Kilkakrotnie tu pisalam, ze nie oczekuje przepuszczania, zawsze grzecznie stoje w kolejce i zdarza mi sie odmowic, gdy ktos zaproponuje.
Zacytowany post byl odpowiedzia na chwalenie sie tym, ze jego autor ma "w------e dla innych" - co dla mnie jest brakiem kultury.
  • Odpowiedz