Wpis z mikrobloga

Poczta Polska rozpoczyna współpracę z Chinami.

https://www.wykop.pl/link/3935807/poczta-polska-rozpoczyna-wspolprace-z-chinami/

Poczta Polska podpisała porozumienie z grupą China Post. Będzie rozwozić chińskie towary do trzydziestu krajów europejskich - informuje w poniedziałek Puls Biznesu. Nasz główny pocztowy operator ma być bardziej międzynarodowy - dodaje.

#polska #swiat #chiny #pocztapolska #aliexpress #gospodarka #mikroreklama
Zdejm_Kapelusz - Poczta Polska rozpoczyna współpracę z Chinami.

https://www.wykop....

źródło: comment_IhKi5C9UKltzC28L4ZgGLGYID8LSPLFV.jpg

Pobierz
  • 12
@blazej30: proponuje udac sie do jakiegokolwiek oddzialu poczty polskiej i zobaczyc miny ludzi stojacych w kolejkach oraz poziom obslugi.
Dobrze ze poczta kombinuje ze wspolpraca miedzynarodowa. Tylko raz ze to jest tylko na pol roku i trzeba czekac na efekty.
Dwa jesli nie potrafi sie od kilkunastu lat usprawnic funkcjonowania firmy na rodzimym rynku, to watpliwosci co do tej umowy sa jak najbardziej zasadne. Bo nagle z dupy nie wyczaruje sie
@fiszifiszi: :)
W godzinach szczytu.
Szczytem to jest budowanie poczty jak hangar z 6 okienkami, z czego czynne sa 2.
W zwiazku z polityka pracownicza, oraz permanentnym wprowadzaniem systemu informatycznego, czesto obsluga jednej paczki to 10min. Dorzuc do tego idiotyczny wrecz pomysl banku pocztowego i obslugi jego klientow w tych samych okienkach, w ktorych sa obslugiwani pozostali petenci (de facto klienci poczty nie banku)
No i wybacz ale jesli ktos pracuje
@PurpleHaze: ja nigdy nie narzekałam na poziom obsługi na PP, a korzystam często bo i z pracy wysyłkę mamy przez PP (maja taką mega usługę kuriera miejskiego) oraz osobiście szłam z poziomu derpa "Pani, mam takom paczkę do wysłania co z nią zrobić" ( ͡° ͜ʖ ͡°) czasem stoi się w kolejce, ale zdarzało mi się czekać dłużej na rejestrację wizyty w luxmedzie niż na poczcie. Jedyne
Transport pociągami z Chin nie skróci raczej czasu oczekiwania na przesyłkę. Aktualnie się zdarza, że nierejestrowane docierają po 7-10 dniach. A chyba sam pociąg będzie dłużej jechał.
Szczytem to jest budowanie poczty jak hangar z 6 okienkami, z czego czynne sa 2.

@PurpleHaze:

poczta jest bardzo czesto w budynkach wlasnych - stad tez koszty funkcjonowania sa praktycznie niezalezne od powierzchni, ktora zajmuja.

No i wybacz ale jesli ktos pracuje do 14/15 to lapiesz sie na godziny szczytu tak czy owak. Ktore trwaja do 19 albo do 20, zaleznie od godzin otwarcia UP.

@PurpleHaze:

najwiekszy szczyt jest w
@sylwek2k: to wszystko fajnie brzmi, ale z pkt widzenia biznesowego i zza biurka. Z pkt widzenia kliemta jestes w dupie. I uwierz mi, jak UP pokrywa mocno zabudowany teren (mieszkam we wrocku) to popoludniu kiedy nie pojdziesz na poczte sa kolejki. Zwlaszcza ze rzeczy awizowane mozna odbierac tego samego dnia od 19.
Co do wielkosci up to mnie koszta prowadzenia dzialanosci nie interesuja, wchodze i widze 6 okienek. Przy jednym kierowniczka,przy