Wpis z mikrobloga

@Helsantonio_Montes: Mam lampę i w pełni uzbrojony pedalboard z których korzystam do grania na scenie ale i tak nie znoszę ich nigdy do domu tylko zapinam gitarkę w M-Tracka i jadę na własnych presetach z Amplitube, jestem zbyt leniwy żeby nosić po każdej sztuce sprzęt do bloku potem go podpinać jak najdzie ochota na granie, do grania do backing tracków przed kompem nie potrzeba sprzętu za X koła więc obie te
@Helsantonio_Montes: ten soft jest raczje kiepski, obczaj sobie Helix Native od Line 6. Ja sprzedałem wszystkie gitarowe szpeje na rzecz tego i nie żałuje.

@slowo_: zobacz sobie ilu artystów używa Fractala i teraz też Helixa, lampy powoli odchodzą do lamusa (na szczęście)

@hefpiot: obczaj Helix Native, można mieć wiecznego triala zakładając co 2 tygodnie nowe konto, tylko pamiętaj, żeby odpiąć komputer od subskrypcji (trochę cebula, wiem ( ͡°
@tyratroon: lampy nigdzie się nie wybierają, nic nie przebije tego lampowego czucia, tego się nie da wyjaśnić ani zasymulować żadnym sprzętem, po prostu na lampie gra się jak na lampie i tyle w temacie, Fractal miał zniszczyć klasyczne piece już lata temu i jakoś nadal jest to nisza
@hefpiot: no nie wiem... Osobiście porównywałem helixa z kolumną FRFR, a wzmacniaczem który miał symulować i nie odczuwałem różnicy. Sądzę, że w ślepym teście nie da się tego już na pewno odróżnić. A lampa ma szereg wad, jest droga, głośna, awaryjna, ciężka, droga eksploatacja i jesteś uwiązany jeden wzmacniacz - jedno brzmienie. Fractala używa dość dużo szanowanych muzyków, tak samo dużo przechodzi na Helixa. Odbiorca twojej muzyki ma to w dupie,
Dla każdego wzmacniacza lampowego mozna wyznaczyć jego transmitancję, a jeśli ja znamy, to można sygnał wejściowy przez nią przepuścić uzyskując ten sam efekt dla wzmacza i symulatora.

@tyratroon: To czemu tak się nie robi? ;-)
nic nie przebije tego lampowego czucia, tego się nie da wyjaśnić ani zasymulować żadnym sprzętem, po prostu na lampie gra się jak na lampie i tyle w temacie

@hefpiot: Na którym fractalu grałeś i jaki soft? To nie POD, axe fx ma dynamikę jak w rzeczywisty wzmacniacz, czujesz jak byś grał na prawdziwym sprzęcie.
@zioloczlowiek: robi się, patrz fractal I Helix ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet Peavey Revalver pozwala na modyfikację poszczególnych elementów schematu. Tylko do tej pory problemy były przez wydajność DSP, teraz jest coraz lepiej

@patatier: to jest prostsze, gitara -> helix -> mikser. Nie trzeba dźwigać, lampa nie padnie w najmniej odpowiednim momencie etc. Nie trzeba ustawiać mikrofonów, dźwiękowiec będzie cię uwielbiać.

Basiści od dawna lecą na