Aktywne Wpisy
miekki_am +439
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
kizalfon +48
Jestem wyczerpany. Jeszcze tydzień takiej pogody a powieszę się w kiblu.
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Na plus zaliczam balans - zniknęło kilka zbyt oczywistych otwarć czy buildów, jak np. szybkie rushowanie prywatnych statków kolonizacyjnych. Z drugiej strony mam jednak wrażenie, że zarówno z tego powodu, jak i na skutek zmian w kosztach i cenie kolonizacji, drzewko tradycji kolonizacji stało się raczej obowiązkowym wyborem na początku gry. Nawet mimo nerfa. Opener drzewka prosperity też jest przydatny, chociaż nie tak jak przed patchem.
O flotach ciężko mi coś mówić, bo opierałem się pokusie i nie grałem wcześniej nagimi korwetami. Dlatego na pierwszy rzut oka różnicy nie widzę, a w tabelki jeszcze nie zerkałem.
Niestety Pdox mimo szumnych zapowiedzi znowu dał ciała z testami. Bug piętrzy się na bugu. Fakt, że nie spotkałem jeszcze bugów zupełnie uniemożliwiających rozgrywkę, ale większość z nich jest i tak mocno frustrująca. Tym bardziej, że wydawałyby się raczej łatwe do wychwycenia na etapie testów...
Jak Wasze zdanie?
Oczywiście to j----e drzewko XD
@ambereyed Ogólnie wrażenia pozytywne, choć mam sporo zastrzeżeń do asymilatorów. Cytując klasyka, nie warto k---a. Już lepiej chyba eksterminatorami bo dyplomacji tak czy tak nie będzie a przynajmniej większa korzyść z podbitych światów.
Maszyny mają też inny wynik z ciągu eventów z Infinity
@bigdomin9: A jesteś pewien, że to nie jest AI z zaawansowanym startem? Z drugiej strony jednak 3 kolonie w 30 lat to nie jest też jakieś wielki wysiłek. O ile nie trafi się
@ambereyed: Jako asymilator masz na dzień dobry dodatkowe -100 opinii u wszystkich organicznych (maszyn nie spotkałem) więc całą grę nie ma żadnej dyplomacji. Od razu u wszystkich zamknięte granice, nie ma szans na pakt o nieagresji więc zaufanie nie przyrośnie, nie ma żadnego handlu. Równie dobrze mogłoby być -1000 i mógłbyś być fanatic purifierem albo eksterminatorem, efekt ten sam poza enklawami. Zaczynasz