Aktywne Wpisy
PiersKurczaka +196
Bardzo mi się podoba u japończyków, że jak jest np. jakaś nazwa chińska, to oni te znaczki czytają po swojemu, a nie po chińsku.
Tak jak taki prosty janusz, co na tortiję mówi tortilla. No bo jest l przecież, to czyta jak l. Tylko że u nas się takie coś wyśmiewa i o ty nieuku haha nie umiesz poprawnie debiluuuu.
A japońcy to mają w dupie i se czytają po swojemu i
Tak jak taki prosty janusz, co na tortiję mówi tortilla. No bo jest l przecież, to czyta jak l. Tylko że u nas się takie coś wyśmiewa i o ty nieuku haha nie umiesz poprawnie debiluuuu.
A japońcy to mają w dupie i se czytają po swojemu i
Krolik +5
Dlaczego monitory 4K są tanie jak barszcz i całkiem fajny IPS do programowania można wyrwać za 1500-3000 zł, ale 5K to wydatek 7-9 tys. a 6K to 20+ tys. zł? Dlaczego nikt nie robi dobrych monitorów 27"/5K i 32"/6K do programowania / pracy biurowej w normalnej cenie, kiedy to jest minimalna rozdzielczość zapewniająca ostrość tekstu? Wszystko co ma mniej niż 220 PPI to pikseloza / rozmazane krawędzie. #komputery #monitory #programowanie
kupiłem w sklepie internetowym towar w cenie +/- 150 zł - zakup za pobraniem, prośba o fakturę
Faktury nie otrzymałem
Dzisiaj, tj. kilka dni po odbiorze paczki otrzymuje maila z działu faktur tego sklepu,a w załączniku faktura proforma do opłacenia.
Odpisuję:
Halo, halo ? O co kaman - paczka odebrana, towar opłacony
Sklep:
Halo, halo, sprzedaliśmy za tanio, to nie jest zgodne z polskim prawem, odbieramy towar, albo Pan dopłacasz 1000 zł.
No i pytanie, co w takim przypadku ?
aaa, faktury mi nie chcą wystawić, bo nie mogą i marża ujemna i w ogóle to sorry, ale taki mamy klimat.
#januszebiznesu
AFERY CIĄG DALSZY:
Skep nie ustępuje, wystawił fakturę do opłacenia na 1032 zł.....
Albo oddaje towar, albo opłacam
albo, nie wiem co ?
Mirki, żadnych konkretów wcześniej nie otrzymałem.
Kto tu jest na prawie ?
mogą:
1) zgłosić zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przez Ciebie oszustwa,
2) złożyć oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych z uwagi na błąd
1) XDDDDDDD
2) mogą ale to nie znaczy, że op musi cokolwiek dopłacać. Zamówił towar w konkretnej cenie podanej na stronie internetowej i zapłacił tyle ile miał.
@Skalus: nie wiem z czego się śmiejesz skoro były przypadki, że np. ludzie kupowali ciągnik na allegro za 5% wartości bo koleś się
Jeżeli nie masz potwierdzenia od nich, że miałeś zapłacić 130...zl to mogą cos kombinować. Chociaż to dziwne moim zdaniem. Ja zawsze dostawalem potwierdzenie zamowienia na maila, nawet jak zamawialem kebaba z frytkami. Jeżeli chcesz mieć święty spokój to dodaj ich na blacklist i elo ;)
@kabierki: a to już problem komornika co Ci zlicytuje.