Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Prophet1111: Dzięki za feedback! Wciąż się uczymy i na pewno wiele można jeszcze udoskonalić :)
@Valdin: podstawowe umiejętności graficzne i troche cierpliwości (czyli dużo wolnego czasu)
@anonim1133: Modele z lowpoly City były wykorzystane do gry na Hackatonie i zostały odebrane bardzo pozytywnie. Kto wie, może w przyszłości uda się stworzyć jakąś fajną gierke.
  • Odpowiedz
Edit: jest tag blender. Ale dopiszę, że bardzo ładnie wam wychodzi ;)

@syctac w jakim programie można takie rzeczy robić? Pobawiłbym się, ongiś uwiebiałem robić mapy do Jedi Academy ()
( )
  • Odpowiedz
@effzet: modele zapisane są w formacie .fbx. Jeżeli skeczap importuje ten format to myślę, że nie będzie problemu
@Adsumus: blender jako darmowy jak najbardziej :) 3dsmax to dobra alternatywa, lecz płatna (i masa innych softów)
  • Odpowiedz
@syctac: te auta spoko, szczególnie to drugie, ale nie są przypadkiem zbyt lowpoly?
Jakoś mi się wydaje, że jak ktoś używa aut w swojej grze to albo jest to gra w całości oparta na samochodach (jakiś car racing, gdzie raczej coś takiego nie przejdzie), albo jako jakiś nieruchomy element (który raczej też powinien jakoś bardziej szczegółowo wyglądać). No chyba, że gra taki klimat trzyma, ale nigdzie takiej w sumie nie
  • Odpowiedz