Wpis z mikrobloga

Moja mama cannot into nowe technologie... Poklikała coś na pilocie i przestały działać klawisze numeryczne. Najciekawsze jest to, że reszta przycisków działa... Mogę wejść do menu, odpalić zakładkę kanałów, sprawdzić program tv, przyciski Vol+ Vol- oraz P+ P- też działają normalnie. Po wykonaniu jakiejkolwiek czynności klawisze numeryczne zaczynają działać przez chwilę, po chwili bez akcji przestają. Także trzeba zrobić jakąś akcję i zaczynają działać. Sprawdzałem na Magic Remote i zwykłym pilocie i zachowanie jest identyczne niezależnie od pilota. Telewizor to LG z webOS. Dodam, że wyłączyłem wszystkie możliwe blokady.

Czy spotkał się ktoś z was z takim problemem?

#lg #telewizory #elektronika
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oggy1989: echh kiedyś to nawet w instrukcji obsługi pisali że "proszę bez obaw sprawdzać wszystkie funkcje na pilocie - po odłączeniu od prądu sprzęt wraca do pierwotnej konfiguracji", a teraz nawet do telewizora trzeba mieć specjalne uprawnienia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@oggy1989: Weź telefon, włącz aparat i sprawdź czy dioda miga gdy naciskasz te niedziałające przyciski na początek.
PROTIP: Podczerwień widać w aparacie telefonu, a okiem już nie
Może same przyciski się psujo i nie stykają
  • Odpowiedz
  • 0
@QBA__ działają tzn widać że dioda miga, po za tym gdyby to był problem z pilotem to tylko jeden by nie działał, a obydwa nie działają, sprawdzałem też apką na telefon i klawisze numeryczne nie działają ale reszta już działa normalnie
  • Odpowiedz
@oggy1989: strzelająć, tak mi po głowie chodzi - a może po prostu zablokowany? Domyślne hasło to 0000.
Inny pomysł - tv uważa, że próbujesz pilotem sterować inne urządzenie (tuner, dvd) i sam się nie przejmuje numerycznymi. Kombinuj z STB menu.

I jeszcze: The Magic Remote may not work properly if a wireless router (AP) is within 1 m of the TV. Your wireless
router should be more than 1 m
  • Odpowiedz