Aktywne Wpisy

patinete +70
Jaka jest najgorsza rada od "autorytetu”, w którą uwierzyliście?
U mnie klasyk: "Idź na stabilne studia, potem znajdź bezpieczną posadę w urzędzie/korpo i przepracuj tam trzydzieści lat do emerytury”. Brzmiało rozsądnie, dopóki zderzenie z rzeczywistością nie pokazało, że "stabilność” oznaczała stagnację, minimalne podwyżki i wypalenie zawodowe już przed trzydziestką.
A jak było u Was? Jaką najgorszą radę dostaliście od kogoś, kogo uważaliście za mądrzejszego, i ile zajęło Wam zrozumienie, że to bzdura?
U mnie klasyk: "Idź na stabilne studia, potem znajdź bezpieczną posadę w urzędzie/korpo i przepracuj tam trzydzieści lat do emerytury”. Brzmiało rozsądnie, dopóki zderzenie z rzeczywistością nie pokazało, że "stabilność” oznaczała stagnację, minimalne podwyżki i wypalenie zawodowe już przed trzydziestką.
A jak było u Was? Jaką najgorszą radę dostaliście od kogoś, kogo uważaliście za mądrzejszego, i ile zajęło Wam zrozumienie, że to bzdura?
źródło: lw1
Pobierz
kidi1 +44
#dawnwalker Szkoda mi tych wszystkich, którzy zamiast dać się ponieść fantazji i fabule- patrzą na fpsy, jakieś kwadraciki we włosach czy inne pierdoły w grafice czy dźwięku. Naprawdę szkoda mi Was, że nie potraficie się bawić grą. Nie potraficie być przez jakiś czas postacią, w którą Was wciela autor gry.
Najbardziej mi szkoda tych co zawsze mają te wartości wyświetlone na ekranie podczas gry.
#gry #takaprawda
Najbardziej mi szkoda tych co zawsze mają te wartości wyświetlone na ekranie podczas gry.
#gry #takaprawda

Feminizm tylko gdy sprowadza się do benefitów.
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #pieklokobiet
źródło: image_picker_CCC3B602-F13F-4132-94DB-9235BDFC9297-19854-0000059DAE835B38
PobierzGdyby pionierki ruchu kobiet usłyszały o co walczy dzisiejszy feminizm, to zapomniałyby o wiktoriańskich manierach i wypaliłyby współczesnym feministkom lepę i napluły w twarz.
XD
źródło: 1000041985
PobierzBredzisz. Walka sufrażystek nie była wymierzona w mężczyzn tylko chciały dołączyć do życia publicznego i operowały w tradycyjnych ramach społeczeństwa czyli domagały się dostępu do edukacji i praw wyborczych, a nie zemsty. Twój komentarz tylko idealnie udowadnia, jak bardzo dzisiejszy feminizm odleciał od swoich korzeni i o co mu dzisiaj tak naprawdę chodzi.
@Famine: Ta, zesrałyby się XD Prędzej padłyby na kolana i nie dowierzałyby, że aż tyle udało się wywalczyć. Myślisz, że tamte feministki nie chciałyby takiego traktowania? Oczywiście, że by chciały, po prostu takie postulaty i tak były poza skalą ich wyobrażenia, więc nawet o tym nie
@greedy_critic: ale mezczyzna musi dzwigac wiecej, bo tak jest sprawiedliwie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@mikrokokos już miałem się oburzyć ale potem przeczytałem resztę posta