@MAKZIE00: Słyszałem sporo pozytywnych komentarzy. Niekoniecznie o tym konkretnie modelu. Ponoć pizza jest w trzy-cztery minuty. Spód ma kamień, więc ponoć też fajnie chrupiący.
@Luczexx: Wiadomo że nic nie ma startu do pieca na drewno ale wydaje mi się że lepiej zrobi pizze niż w normalnym piecu domowym. co masz na myśli stuningować? żeby była większa temp?
@Luczexx: Zakupiłem piecyk optima. Fabrycznie jest napisane że rozgrzewa się między 470 a 500, czytałem że ktoś robił pomiary i przy 400 termometr nie przetrwał. Zobaczę jak to będzie wyglądało w praktyce i się przekonam.
@MAKZIE00: one są dobre, widziałem jak ładnie grzałka do białości się w nich rozgrzewa :) sprawdź spiro ile będzie miał po wyjęciu pizzy, wtedy pomiary będa w miare ok, gdyż po włożeniu 220-220g ciasta o wilgotnosci 60-70% to całkiem spora ilość wody do odparowania.
#pizza #gotujzwykopem
@tptak
Kładzie się do tego placek z sosem, dodatkami. Zamyka pokrywę i za 5min gotowa pizza?
ten piecyk najlepiej radzi sobie z ciastami 66%, placek ok 220 g. i z mozzarellą kładzioną pod sam koniec.