Aktywne Wpisy

lubie-sernik +78
Kupiłem bilety w jedną stronę do Bangkoku. Wynająłem mieszkanie na razie na miesiąc. Znalazłem szkołe języka angielskiego i fizjoterapeutę.
I zaczynam mieć wątpliwości co ja w ogóle odwalam xD no nic będzie przynajmniej co wspominać jak mnie nie zgwałcą lub nie zamkną za coś w więzieniu.
#sernikpodrozuje - obserwujcie bo od 2 czerwca będę relacjonował moje początki w Tajlandii
I zaczynam mieć wątpliwości co ja w ogóle odwalam xD no nic będzie przynajmniej co wspominać jak mnie nie zgwałcą lub nie zamkną za coś w więzieniu.
#sernikpodrozuje - obserwujcie bo od 2 czerwca będę relacjonował moje początki w Tajlandii

wfyokyga +83

źródło: comment_wWJIn2vJP7xPsscZk2EIpdOOMVY1VWc6.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@DzikiKon: Do krucjat nie ma sie co przyczepiac. Ale konkwistadorzy to o------i w Ameryce paskudna akcje. Rekonkwista w Hiszpanii, trwajaca blisko 770 lat, wychodowala takie, a nie innych spoleczenstwo, a gdy sie skonczyla, raptem, kilka dekad pozniej, zaczeto podbijac Nowy Swiat. Tak wiec, sporo osob ktore tlukly Indian, tluklo wczesniej, badz pamietalo czasy tluczenia muzulmanow na Polwyspie Iberyjskim. Swoja
Autor nieznany
#pdk
Komentarz usunięty przez autora
W tamtym czasie dla takiego klechy śmierć z ręki poganina, jeszcze stojąc na drodze do ograbienia/zbeszczeszczenia kościoła była gwarancją dostania się do raju. Przecież cała te otoczka tego okresu skupia się na tym, że życie jest ciężkie, cierpenie wzbogaca bla, bla, bla, ale pobożnych czeka nagroda - życie wieczne w raju.
Tyle.
@Jebwleb: Ich potomkowie sobie dobrze żyją w Skandynawii i Islandii. To, że przestali grabić jest efektem tego, że model biznesowy w pewnym momencie stracił rację bytu, nie zaś tego, że zostali starci w pył.
HURR ALE CHRZESCIJANIE TEZ ZLI ZABIJALI MUSLIMOW ZABIJALI ATEISTOW DURR XD
szach mat ateisto