Wpis z mikrobloga

@RedRight: cykle gospodarcze, widze keyensizm wszedł mocno, BTW on sam to pisał, nie sądzisz ze to lekka niekonsekwencja w działaniach?

It is a great fault of symbolic pseudo-mathematical methods of formalising a system of economic analysis (...) Too large a proportion of recent “mathematical” economics are mere concoctions, as imprecise as the initial assumptions they rest on, which allow the author to lose sight of the complexities and interdependencies of the
  • Odpowiedz
@zakowskijan72: według mnie to jest juz choroba psychiczna, w kraju ktory tyle lat cierpial z powodu komunizmu i socjalizmu przez ktory miliony rodakow poniosło smierc, jakis typ z nickiem Redright przychodzi na wykop i wychwala gospodarke socjalistyczną,absurd #!$%@?
  • Odpowiedz
@zakowskijan72: z drugiej strony tacy fani sierpa i mlota to życiowi nieudacznicy,ktorzy przy transformacji leżeli nadal z piwem przy plocie a teraz oburzeni bo "kradno Panie te prywaciarze #!$%@?",marzą im sie znowu dopłaty do komunalnych mieszkan,karteczki na ocet,wszyscy mieli po równo (czyli gówno),dupa nie bolała bo żaden sasiad nie przyjeżdżal nowym BMW ani plazmy nie kupował
  • Odpowiedz
A bieda teraz jest jeszcze większa.

@RedRight: Kolego, różnica między Tobą a mną jest taka, że ja żyłem w PRL i doświadczałem cudów socjalizmu. Mam więc porównanie pomiędzy biedą "wtedy" i "teraz". Ty natomiast jesteś młodym, sytym lewicowcem z głową napchaną sofizmatami. Jeśli jesteś inteligentny to z tego wyrośniesz, tak jak towarzysz Rurkowiec.
  • Odpowiedz
@RedRight: niemożliwe, że teraz jest większa bieda, skoro kilkaset tysięcy użytkowników wykop.pl ma dostęp do komputera, internetu i smartfona, więc na pewno są najedzeni tym co chcą, a nie tym co rzucili w sklepach i po co stali w kolejkach
  • Odpowiedz
@RedRight: Ci, co zyskują na gospodarce socjalistycznej, czyli władza i urzędasy, znajdą pewnie i więcej. Szkoda tylko, że tracą na tym wyłącznie obywatele. Nawet Rurkowiec zrozumiał, więc nie bądź jeszcze głupszy.
  • Odpowiedz