Wpis z mikrobloga

@Cockatrice: Mam kilka znajomych co ostro się uczuliło na hybrydy.
Chodzą teraz z takimi obleśnymi paznokciami dopóki im paznokcie nie odrosną.

Wiesz, że zanim położysz hybrydę to ścierasz kurna połowę paznokcia?
@Cockatrice: manicure co 3 tygodnie jesli dobrze sie trzyma (na wakacjach krocej bo odpryskuje przez piasek, morze i basen). Ogolnie dobrze mi się trzymają, gdyby paznokcie nie rosly szybko to i miesiąc moglaby trzymać. Pedicure zwykle 4 tygodni do 5, bo na stopach wolniej rosną paznokcie i prawie odrostow nie ma
@Cockatrice: Pytanie, jak szybko rosną Ci paznokcie.

Ja używam lakierów IsaDory (Gellack, utwardzalne pod lampą ale tez i w świetle dziennym). I pomimo tego, ze kolor utrzymuje się półtora do dwóch tygodni, to i tak co tydzień musze malować - bo odrost zbyt widoczny.
@Cockatrice: Pytanie, jak szybko rosną Ci paznokcie.

Ja używam lakierów IsaDory (Gellack, utwardzalne pod lampą i w świetle dziennym). I pomimo tego, ze kolor utrzymuje się półtora do dwóch tygodni, to i tak co tydzień musze malować - bo odrost zbyt widoczny.
@Cockatrice: właśnie im dłuższe paznokcie, tym lepiej, bo się dłużej hybryda trzyma (no i też przy hybrydach nie ma tego ryzyka, że sie paznokcie szybko polamia xd) u mojej przyjaciółki się na luzie trzymają ponad 3 tygodnie nawet, a u mnie 2 tygodnie max, zależy też od lakieru, zmatowienia plytki itd. generalnie od kiedy hybrydy nosze, to nie wyobrażam sobie powrotu do zwykłych lakierów :)
@Cockatrice: Ja chodzę co dwa tygodnie. Teraz wyjeżdżam i umówiłam się na wizytę po trzech tygodniach i patrząc na to jak się trzyma, to myślę że nie wygląda tak tragicznie. No ale chciałabym już nową, bo te mi się znudziły :D
Policz sobie co i jak i może faktycznie kupno lampy i zestawu startowego wyjdzie taniej? Ja chodzę do kogoś bo lubię, poza tym nie umiem ogarnąć tak ładnie skórek jak
@Cockatrice Moje rosną tak szybko, że muszę robić nowe co tydzień, max półtora. Ale mam cały zestaw z Ali, czekam jeszcze na nowe kolory. Polecam lakiery Rosalind - na promocjach za 1$ nawet są, a lampy SunOne