Wpis z mikrobloga

@Andrzejek13:

ale to postmemizm wlasnie - memy o poscie

Nie, to nie jest postmemizm.
Postmemizm polega na tym, że opisane jest dokładnie to co się dzieje na obrazku.

Co do twoich memów o poście..
Równie dobrze mogę stworzyć program o nazwie "Owanie" i tagować go #programowanie powodując ogromny butthurt w tagu. Wchodząc w tag o innej tematyce i tłumaczyć że wszyscy się mylą, jest jak wejście obcemu człowiekowi do mieszkania i
@dubstep: nie odwracaj kota ogonem, termin "postmemizm" uzywany jest juz od kilku lat i oznacza memy o poscie a to ze ktos ostatnio wymyslil zeby zmienic tego znaczenie i zaczal wrzucac doslownie podpisane obrazki malo mnie interesuje
@dubstep: ale termin "postmemizm" byl juz wczesniej i odnosil sie do memow o poscie, naprawde nie potrafisz tego zrozumiec?
nie mozesz sobie tak nagle zmieniac znaczenia jakiegos slowa i mowic ze oznacza cos innego
@Andrzejek13:

ale termin "postmemizm" byl juz wczesniej i odnosil sie do memow o poscie

Jak widać content w tagach jest zmienny. Patrz #kiciochpyta. Trzeba z tym żyć, a w taki sposób narażasz się na postrzeganie jako osobę niekulturalną.

nie mozesz sobie tak nagle zmieniac znaczenia jakiegos slowa i mowic ze oznacza cos innego

A czy ja zmieniam znaczenie innego słowa? Przecież widać że są dwa lub więcej.
@Andrzejek13: Wpadłem na pomysł, jeżeli chcesz wypaść dobrze możesz wrzucać memy o poście z ramką z dopiskiem:

obrazek o poście

mem o poście

itd.

Wtedy obie strony będą ukontentowane, ty bo wrzuciłeś obrazek z swoim contentem i inni bo się wszystko zgadza.