Wpis z mikrobloga

Wczoraj dostałem raka... Gram sobie z randomami na #ps4 w #gtaonline i gadka szmatka, klient próbuje mi tłumaczyć mechaniki gry na co ja mu odpowiadam, że na PC grałem od premiery więc ogarniam itp...
A jak ten #!$%@? się nie natrigerruje, że granie na pc to #!$%@?, że kompy to tylko dla programistów bo nawet neta wygodniej na telefonie, że granie #!$%@? i sam się nakręca.... Że kupił #!$%@? lapka za cenę konsoli (1,5k) i tak go #!$%@?ł że #!$%@?ł (trzaskał debil lapkiem i dziwota, że padł HDD).
Wbijam się do znajomków na głosowy na pc, cośtam od słowa do słowa, że kupiłem pleja a Ci #!$%@? hurrr że konsole gunwo durrr strata hajsu... Tłumaczę jak podludziom, że zajebiście ale szkoda mi 3k na nowego kompa skoro do pracy stary lapek starcza mi i będzie starczał przez kolejne 4 lata... A Ci dalej hurr ale 60fps, ale strzelanie myszką, ale steam... No fajnie bulwy tylko szkoda, że najpotężniejsza maszyna w tym zestawieniu ma GTX960 2GB i grają głównie w ścigałki (fajna jazda W-gaz w opór, A-koła na maxa skręt) i gównosandboxy...
A ja #!$%@? tylko chciałem spróbować grania na konsoli zamiast kombinować jak odpalić nowe gierki na starym lapku...

#konsole #xboxone #ps4 #pcmasterrace
  • 48
@HachiRoku możesz kupić komputer za dwa tysiące i go rozbudowywać w granicach rozsądku, ale nie każdy się na tym zna

konsola to zajebiste wyjście jeśli chce się tylko pograć, sam propsuje, bo jak idzie się do kogoś grupą znajomych i nagle wyciąga konsolę, to kanapowe mordobicia jak tekkeny to idealny sposób na pośmianie się ze znajomymi

z drugiej strony PC ma tą przewagę, że możesz grać w tytuły na tej lepszej rozdzielczości
@GnijacyNissan: znam się... wcześniej miałem kręcony pc na wodnym ale potrzebowałem kasy więc sprzedałem.
Decyzja była prosta bo szkoda mi było pakować 2-3k w pc w którym za pół roku wypada wymienić pentiuma na i5 a 1050 na 1060 albo wyżej jeśli mam już lapka na którym chodzą starsze gry a do pracy mi wystarcza w zupełności.

Co do "tej lepszej rozdzielczości i klatek" to nie okłamujmy siebie i innych. Do
@HachiRoku bo tak to psze Pana bylo dawniej... chociaz, pamietam jaranie sie ze niektore modele maja wiecej polygonow niz inne z 15 lat temu xD. Ludzie teraz kloca sie o fpsy, zamiast jak dawniej rozmaeiac o gameplayu. Smutne to i straszne troche.
@GnijacyNissan zgadzam sie w 100 procentach. Ale tez wiadomo co za tym stoi - bylby placz ze Ci na mocniejszej konsoli/PC w strzelankach maja lepiej, szanse sa nierowne, bla, bla...
Byla afera z Overwatchem ze pros chyba bana zgarnal bo ogarnal na PS4 sterowanie myszka - w sensie naniosl na sterowanie gry, bo tam opcji pezestawienia nie ma.

W quick matchach w kazdej grze powinien byc crossplay. Ew. tryb rankingowy ograniczony do
@GnijacyNissan: fakt crossplatforma przyniosła by nową jakość do rozgrywek multi... w takim GTA:O już widzę jak #!$%@?ą się ekipy PS/PC/X a nad nimi wysoko w chmurach lata crossplatformowa ekipa...
A na serio to dużym wydawcom nie opyla się tego ogarniać. Pomijam fakt problemów z celowaniem w FPS. Chodzi o sprzedaż. Mam takiego Skyrima na PC ale, że przerzucam się na konsolę a pograł bym to trzeba kupić znowu...
@Mave: > Decyzja była prosta bo szkoda mi było pakować 2-3k w pc w którym za pół roku wypada wymienić pentiuma na i5 a 1050 na 1060 albo wyżej jeśli mam już lapka na którym chodzą starsze gry a do pracy mi wystarcza w zupełności.

Miałem już pada pod PC ale jakoś nie rozwiązało to problemu, że szkoda mi 2-3k na kompa tylko do gier ( ͡° ͜ʖ ͡
@HachiRoku: Wyszedłem z tego samego założenia, na #!$%@? kłaść masę monety za piec skoro można na konsoli ograć to samo i to za 1000zł nawet w przypadku xboxa.

Osobiście mam Xboxa i jestem zadowolony Gold+EAccess+Game Pass = tyle #!$%@? gier, że nie przegram do końca życia.
@HachiRoku u mnie to samo xD. Mam peceta, chcę kupić switcha to nagle hurr durr, już lepiej ps4 pro albo czekaj na one x. Przecież tam jest ledwo 4k. A planuję wszystkie możliwe kupić w przyszłym roku :-P

Z kolei mam znajomego, który kocha PlayStation i w pewnym momencie kupił drogiego kompa. Za parę dni do mnie hurr durr co to za badziewie nic nie działa, chciałem odpalić call of duty klikam
@HachiRoku: mnie to osobiście obojętne kto co ma, dla konsolowca będzie ważniejsze, że konsola tańsza, że łatwiejsza w obsłudze, dla PC że większe możliwości, więcej gier, normalne celowanie itp. Normalka. Ja jestem PCtowcem, ale gdybym grał tylko w gry pokroju Rocket League, FIFA, Mortal Kombat itp to bym kupił konsolę.
@HachiRoku

#!$%@? jest ludzką cechą
100%
Czego tu oczekiwać, gdy ludzie potrafią się spolaryzować i ścierać nawet o to ktorą stroną do ściany wisi papier w kiblu albo o rodzynki w serniku.
#!$%@?, gdyby akurat to politycy i media eskalowały, to nie zdziwiłbym się jak trzecia wojna światowa byłaby o orientację srajtaśmy.
Ludzie to podludzie, bez kitu...
@HachiRoku: No ja sam żałuje, że nie mam konsoli, ale mnie po prostu na nią nie stać. Żeby grać na konsoli to musiałbym wydać na start jakieś trzy tysiące, szkoda hajsu. Mam na myśli tutaj PS4 + tv. Chociaż i bez telewizora szybko bym wymiękł, w końcu kto broni podłączyć konsolę do monitora, to nadal jednak ceny gier są powalające. Na PC przy wielu tytułach wystarczy odczekać jakiś czas i ceny
@HachiRoku: Oprócz gier, jak wspominałem ;) Łapiąc okazje można kupić ze 20 ciekawych tytułów (również nowości, chociaż na pewno też wliczę tutaj jakieś fajne indyki) za jakieś dwie stówy. Jako, że lubię gry zbierać, to niestety, ale na konsoli 20 ciekawych tytułów to już koszt rzędu półtora tysiąca złotych. Jeżeli nie ma się oporów przed wymienianiem gier, gdy wygląda to tak, że zagraj i zapomnij to spoko. No ale tak to