Wpis z mikrobloga

  • 0
@Slonx mamy na tyle spieprzony piekarnik, że nawet gęsty sos + mozzarella lubi trochu spłynąć, przypalając się, więc na zaś woleliśmy zawinąć nadmiar ciasta zamiast obcinać
  • Odpowiedz
@pieczarrra: mogę włożyć łyżkę dziegciu do postu? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

1. jak pieczesz w niskiej temperaturze, to nie dodawaj mozzarelli od razu, tylko pod koniec pieczenia.
2. jakbyś poczekał godzinę dłużej z wyrastaniem ciasta (a najlepiej 24h), nie musiałbyś zawijać brzegów, bo same byłyby tak pulchne.
3. pizza to pizza,
  • Odpowiedz
  • 0
@Luczexx Sama robię pizzę od hoho lat wedle tego co mówisz, tylko na obecnym mieszkaniu nie mam normalnego piekarnika, dzięki któremu mogłabym robić ją tak, jak pan bóg pizza nakazał, ale tak jak piszesz - pizza to pizza ;)
  • Odpowiedz