Jestem początkującym w C++ Jak wsadzić do kodu liczbę mniejszą niż 1 ? (np 0,0001) zawsze jak daje poniżej to program zwraca (w obliczeniach) zero #programowanie #komputery #pytanie #C++ #visualstudio
@Red_Hawk: obawiam się że nie naprawdę radzę przeczytać przynajmniej podlinkowany przeze mnie artykul na wiki jak zapisywane są liczby niecałkowite bo założę się że za niedługo pojawią się kolejne wpisy z cyklu 'problemy z przecinkami' ;)
@sierzchula: @sokytsinolop: @Primusek: aplikacja dochodzi do końca i wyświetla mniej więcej to co powinna tylko ze w zaokrągleniu (mimo że dałem do floata) ( ͡°ʖ̯͡°)
#include using namespace std; int moc,predkosc; float kasa,y,z,a,x; int main() { cout << "Jaka jest moc karty graficznej?:"; cin >> moc; cout << "Ile ma h/s w monero ?"; cin >> predkosc; system("cls"); if (moc < 90) { cout << "pobor mocy karty nie jest zbyt duzy"; } else if (moc >
Za miesiąc idę na 30-stke znajomych. Impreza przebierana w temacie: postacie z filmów, seriali i bajek. Lara Croft to jedyne co mi przychodzi do głowy. Ale to chyba oklepane. Pomóżcie, rzućcie jakieś pomysły please. #pytanie #pomocy #impreza
Jak wsadzić do kodu liczbę mniejszą niż 1 ? (np 0,0001)
zawsze jak daje poniżej to program zwraca (w obliczeniach) zero
#programowanie #komputery #pytanie #C++ #visualstudio
@kubaczka niestety nie(╯︵╰,)
integer (int) to liczba całkowita więc jeśli używasz takiego typu to nie dziwne, że zwraca ci 0
#include
using namespace std;
int moc,predkosc;
float kasa,y,z,a,x;
int main()
{
cout << "Jaka jest moc karty graficznej?:";
cin >> moc;
cout << "Ile ma h/s w monero ?";
cin >> predkosc;
system("cls");
if (moc < 90)