Wpis z mikrobloga

Może znaleziony obiekt nie ma właściwości "value"? Przypisz go do zmiennej (set x= ie.document.getelementsbyclassname("nazwaklasy")(3)) i sprawdź w okienku ze zmiennymi lokalnymi (View -> Locals Window), czy taka istnieje.
@jotpol i tak i tak nie działa, cały czas zwraca że obiekt nie obsługuje getelementsbyvalue, mimo że mam zaznaczone biblioteki które go obsługują. Próbowałem też przypisać kolejne zmienne as IHTMLElementcollection oraz IHTMLElement ale też nie działa. Generalnie to nie wiem już co mam zrobić bo teoretycznie wszystko powinno działać.
@DwaNiedzwiedzie
Nie ma takiej metody "GetElementsByValue", jotpol miał na myśli, żebyś spróbował czegoś takiego:

ie.document.getelementsbyclassname("nazwaklasy")(3).innerText = "aaaa"

Jeśli odwołujesz się do jakiejś zewnętrznej strony w internecie, to podaj jej adres, na sucho ciężko pomóc.
Nazwa klasy jest tu mało istotna. Prawdopodobnie znajdujesz element nadrzędny (np. DIV), pod który jest podpięty ten właściwy, którego szukasz (np. INPUT). Odpal konsolę w IE (F12), wprowadź polecenie document.getElementsByClassName("input1") (wielkość liter jest istotna) i sprawdź, czy na pewno szukany element jest w wynikach na trzecim miejscu (licząc od zera).