Wpis z mikrobloga

Ten sezon to dramat. Bez pomocy grubasa D&D nie potrafia ani troche prowadzic watkow postaci politycznych: Tyriona, Littlefingera i Varysa, i czynia z nich idiotów nie ogarniajacych, co sie wokol nich dzieje. To nie do pomyslenia, zeby LF siedzial w Winterfell tyle czasu, gdy doskonale wie, ze kazdy go tam nienawidzi. Varys magicznie utracil wszystkie swoje supermoce szpiegowskie (i nagle Davos stal sie lepszym szmuglownikiem do KL od niego xD), a plot wymaga, by wszystkie plany Tyriona byly nieudane. Do dupy z taka telewizja, ja chce Gre O Tron a nie Wladce Pierscieni gdzie mamy jednoznacznie pokazanych dobrych i zlych. WW tak samo: w ksiazkach malo o nich wiadomo, ale mocno zaznaczono ze to nie sa zombiaki rodem z TWD, natomiast w serialu mamy wlasnie to TWD. Dramat #!$%@?, jak mozna tak #!$%@? kawal dobrej telewizji? Przeciez to jest plaszczenie sie przed najmniejszym wspolnym mianownikiem, czyli ludzmi typu O #!$%@? SMOKI!!!!!!!!!!!...

Tyle dobrego, ze Jaime wreszcie przestal byc przydupasem siostry, chociaz gdyby watkami rzadzila logika a nie potrzeby tworcow, to by sie stalo sezon lub dwa wczesniej :/

#got
  • 18
Dramat #!$%@?, jak mozna tak #!$%@? kawal dobrej telewizji? Przeciez to jest plaszczenie sie przed najmniejszym wspolnym mianownikiem, czyli ludzmi typu O #!$%@? SMOKI!!!!!!!!!!!...

@tyrytyty: sugerowanie że ten serial był kiedykolwiek czymś więcej niż dobrym kinem zrobionym z rozmachem jest śmieszne. Mówieni że nie było tu podziału na "dobrych i złych" też nie rozumiem. Dla mnie jest on akurat bardzo widoczny od samego początku.
@BezwzglednaKapibara: No nie było, Tyrion, Jamie, Stannis. Stosunek do każdego przecież zmienia się na przestrzeni całego serialu, bo kto niby lubił Jamiego na początku serialu? Czy Stannis który zamordował własnego brata i spalił córkę ale ma tam jakieś cele i nie jest jednoznacznie zły czy dobry. Każdy grał dla siebie lub swojej rodziny i to było fajne.
@BezwzglednaKapibara: Ale przecież Tyrion i Jamie to 50% rodu więc jak możesz to dzielić? I czy ja wiem czy są tymi dobrymi, przecież walczyli przeciwko Starkom. Nie patrz tylko przez swój pryzmat, wystarczy rzucić okiem na to co ludzie piszą każdy kibicuje komuś innemu, nawet są tacy którzy lubili Tywina bo co by o nim nie mówić to chciał dobrze dla swojego rodu i to jest chyba najlepsze w tym serialu
@BezwzglednaKapibara: Sauron chciał wymordować lub zniewolić wszystkie rasy, był 100% złym ludzie którzy mu służyli robili to tylko dlatego że ten je wcześniej zastraszył lub zniewolił. W Got nawet o Cersei nie można powiedzieć czegoś takiego, chce przejąć władzę dla swojej rodziny, a wcześniej dla swoich dzieci, nie jest jednoznacznie zła
@tyrytyty: Już pod koniec ostatniej książki Jaime dostaje list od Cersei która mu każe wracać do królewskiej przystani, a on to olewa, list pali i zaczyna padać śnieg więc ta scena z jaimim serio powinna wydarzyć się z 2 sezony temu :)
@tyrytyty: jak oglądałem ten odcinek to wręcz niedowierzałem, cudowne zwieńczenie tego #!$%@? sezonu. Nawet efektowne sceny mnie już nie cieszą. Obejrzę oczywiście do końca ale...

Wszystkie wątki ciągnące się od pierwszego sezonu poucinane w ciągu 5 minut. To co zrobili z LF to jakiś dramat #!$%@?. Sfrajerzyć taką postać? To samo Tyrion - jest porażką tego sezonu, takiego doradcę to bym chyba na szafot posłał za jakieś #!$%@? próby sabotażu. Varysa