Wpis z mikrobloga

siema. uczę się martwego ciągu, ale nie jestem pewien poprawności techniki. wrzuciłem dwa krótkie filmy na youtube. jeśli ktoś ma chwilę i się zna to proszę o zerknięcie i ewentualne podpowiedzi.
robię 5x140kg. jest to maksymalny ciężar jaki jestem w stanie podnieść na tej ilości powtórzeń.
w komentarzu wrzucam link do filmiku z bliższej odległości.
a właśnie xD uprzedzając komentarze. część talerzy jest crossfitowych, bo mają większą średnicę a nie żeby fajnie wyglądało ;)
#mikrokoksy #silownia #mirkokoksy #trojboj
s.....s - siema. uczę się martwego ciągu, ale nie jestem pewien poprawności techniki....
  • 14
@szejkinstevens: W miarę okej (z tej pozycji z której widać), możesz dokręcić trochę łokcie na zewnątrz, staraj się też prowadzić gryf po linii nóg, bo momentami ucieka do przodu. Jakbyś dał radę skup się na utrzymaniu pozycji bioder w pierwszej fazie ruchu zamiast podnoszenia ich zanim wbijesz nogi w podłogę.
@szejkinstevens: jak na moje oko to pozycja startowa do poprawy, za daleko masz sztangę od ciała
-Biodro trochę wyżej
-piszczel bardziej pionowo
-bark zaraz przed sztangą
-łopatka nad sztangą
-sztanga ma być "na środku" stopy 2-5cm od podudzia - zależy od dźwigni
-popracuj nad usztywnieniem i sekwencją napinania
Sporo tego, ale siła jest, więc jak to poprawisz technikę to wynik poszybuje w górę, ciśnij kolego, życzę powodzenia.
Tak to ma wyglądać