Wpis z mikrobloga

Mirki spod #medycyna i moze #997 Co to k---a jest? Na zdjeciu moje przedramie. Obudzilem sie caly w takich plamach, a najwiecej na brzuchu i karku. Oczy mam zapuchniete, jak po tygodniowym piciu i odczucie ze cala skora jest goraca. Swedzi jak cholera. Alergia? Nigddy nie miewalem. Dodam, ze te plamy sa lekko wypukle, szczegolnie na karku i lbie. Umieram?
profumo - Mirki spod #medycyna i moze #997 Co to k---a jest? Na zdjeciu moje przedram...

źródło: comment_HehiaUD9DdNNGrsnnGtligNClXKo2Dwk.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@profumo: Wygląda na alergię. Jedź na SOR, a potem daj znać, co i jak. Widziałem podobne reakcje po ukąszeniu pszczół. Dobrze sobie przypomnij wszystko co jadłeś, robiłeś poprzedniego dnia.
  • Odpowiedz
@gardan: Dzieki za troske. Wczoraj niestety musilem pracowac caly dzien, dzis tez od rana. Dopiero popoludniu wyrwalem sie na Accidents&Emergency (mieszkam w UK). To takie cos jak SOR. Zbadali krew, zrobili wywiad i diagnoza jest taka, ze to alergia. Nie wiadomo tylko na co. Zapisali hydrocortison do smarowania, kazali obserwowac a jak nie przyniesie poprawy, to zglosic sie do GP (lekarz ogolny).
profumo - @gardan: Dzieki za troske. Wczoraj niestety musilem pracowac caly dzien, dz...

źródło: comment_e23kY9RSrnkZ1YMoUjdK4yeoMfmnEKja.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@profumo: Spróbuj sobie dokładnie przypomnieć, co i gdzie jadłeś do 2 dni przed atakiem. Co robiłeś, czego dotykałeś, co ubierałeś, gdzie byłeś, czego dotykałeś itp. Po to, by na przyszłość uniknąć takich incydentów i żeby wiedzieć, na co tak zareagowałeś. Znajoma kiedyś dostała silnej alergii po ukąszeniu pszczoły (chociaż wcześniej była już wiele razy ukąszona i nie miała reakcji). Od tej pory nosi z sobą adrenalinę. Trzymaj się!
  • Odpowiedz