Wpis z mikrobloga

@snwptest: na codzień jadam na zakwasie. I kiedyś będę chciał taki piec. Szczególnie jak widzę wpisy @tptak. Na razie z racji potrzeby rannego pieczywa powstało takie coś :)
  • Odpowiedz
@nuj-ip: zapowiada się obiecująco, ciasto wygląda na ładnie wyrobione, szew położyłbym do dołu, żeby się nie rozszedł w pieczeniu. Ale może i tak się nie rozejść. Czekam na rezultaty.
Jaki przepis?
  • Odpowiedz
@tptak: Co do ciasta to z trochę ponad 1kg mąki, wody 600ml, płaska łyżka soli, trochę oleju, pół łyżeczki cukru, kostka drożdży(w zacznie też była woda i mąka nie wiem ile) przed pieczeniem posmarowany roztrzepanym jajkiem. Blaszka wyłożona otrębami.
Piekłem 220*-10min 200*-40min 200*-10min(wyjety I położony na kratce)
nuj-ip - @tptak: Co do ciasta to z trochę ponad 1kg mąki, wody 600ml, płaska łyżka so...

źródło: comment_kB23NFwHwLOKD950InRlWdpnYEECC10D.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz